Ekinci Küçük İbrahim'i ziyaret etti

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde engelli olan İbrahim Güneş'in evi Eyyübiye Belediyesi tarafından baştan sona yenilendi.

Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardımlaşma ve Yardımlaşma Müdürlüğü tarafından yapılan araştırmalarda kafeste yaşadığı tespit edilen ve daha sonra yetkililer tarafından kafes yaşamından kurtarılan 12 yaşındaki İbrahim Güneş, için Eyyübiye belediyesi harekete geçti. Evi baştan sona yenilenen İbrahim Güneş için ailesi Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti. Düzenlenen evin içinde küçük İbrahim için çocuk odası tasarlandı. Mehmet Ekinci işitme engelli olan baba Haşim ve anne Zeliha ile görüştü. Yapılan evi gezerek detaylı bilgi alan Ekinci, ve Eşi Ayşe Ekinci, bir süre aileyle sohbet etti. Eyyübiye Başkanı Mehmet Ekinci bu durum karşısında duyarsız kalmayacaklarını belirterek açıklamalarda bulundu;

"Daha öncede basına yansıdığı gibi İbrahim bir dramla karşı karşıya idi. Ailesi de aynı şekilde dramı yaşıyordu. Tamamıyla kırık, dökük bir evde insanların yaşamına çok uygun olmayan bir fiziki mekânda İbrahim bir kafes içerisinde maalesef bulunduruluyordu. Sosyal belediyecilik anlamında Eyyübiye Belediyesi olarak böyle bir olaya duyarsız kalamazdık. Bununla ilgili bizlerde ekipteki arkadaşlarımızı görevlendirdik. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz vasıtasıyla bu olaya müdahale ettik. En başta kafeste yaşayan İbrahim’i bulunduğu kafesten kurtarıp onu gönül kafesimize aldık. Bu fiziki mekânları da baştan aşağı yeniledik. Gerek mutfağı, gerek diğer tüm odalar ve eşyaları, beyaz eşyalarından tutunda oturma gruplarına kadar baştan aşağı yeniledik. Şuanda bu evde İbrahim ile ailesi yaşanabilir bir mekâna sahip oldu. Dolayısıyla böyle bir dramda en azından bu boyutta yaparak sonlandırmış olduk. İbrahim’de gördünüz gibi şimdi oyuncakları ile baş başa mutlu bir şekilde de etrafına gülücükler saçıyor. Bundan sonraki süreçte de bizler yine bu tarz olaylara sahip kalmayacağız ama hepsinden önemlisi de bunu yaparken İbrahim’i baş başa bırakmayacağız hayatla. Bizler sürekli görevlendirdiğimiz arkadaşlar vasıtasıyla İbrahim ve ailesi ile ilgili yanlarında olacağız. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz aracılığı ile gerek belediyelerin, gerek belediyemizin, gerek diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız bu tarz engelli kardeşlerimize yönelik devletimizin de çok ciddi katkıları var. Bu anlamda oluşturduğumuz ekip vasıtasıyla bizimle ilgili kısımları zaten çözüyorlar. Başka kurumlarla ilgili kısımlarda da aracılık etmek kaydı ile devletimizin bu imkânlarını ihtiyaç sahibi insanlarımızı faydalandırıyoruz" dedi.
Küçük İbrahim’in İşitme Engelli Annesi, ‘’Teşekkür ederim. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye ve ekibine, evimizi düzelttiler, hayatımızı değiştirdiler. Allah başkanımızı başımızdan eksik etmezsin. Allah razı olsun emeği geçenlerden “dedi.

25 Haz 2016 - 15:34 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.