Ekinci, BM kent refahı girişimi toplantısında

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Eyyübiye Belediyesi'nin üyesi olduğu Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Ortadoğu ve

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Eyyübiye Belediyesi'nin üyesi olduğu Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (kısa adıyla UCLG-MEWA)’nın koordinatörlüğünde Avusturya'nın Viyana şehrinde Birleşmiş Milletler Binası'nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Belediye Başkanları Kent Refahı Girişimi Konferansına Kent Refahı Girişimi- Metropoliten Kentler(CPI-MC), Uluslararası Kent Liderleri(ICL) ve UNHabitat işbirliği ile ve Shahr Bankası’nın finansal desteği ile yürütülen CPI-MC kent liderlerinin kentlerini ekonomik, toplumsal, siyasal ve çevresel müreffeh kentsel gelecekler inşa edecek şekilde yönlendirmesi için kent yönetimi ve idaresinde yenilikçi yaklaşımları teşvik etmektedir.

Görüşlerine başvurduğumuz Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci şunları söyledi: "Yerel imkânları güçlendirecek kentsel planlamayı geliştiren yatırımları ve tasarım müdahalelerini ve sürdürülebilirliğe ulaşmak için kentlerin işlevselliğini geliştirecek birçok teknik çözümü teşvik ederek refahı yükseltmeyi amaçlayan bu girişim; BM-Habitat tarafından tasarlanan Kent Refahı Girişimi(CPI), sürdürülebilir kentsel kalkınmayı teşvik etmek adına ölçü bilimi ve politika diyaloğunu birleştiren yenilikçi bir yaklaşımdır.

Kent Refahı Girişimi bütüncül ve entegre bir şekilde kentsel refahı geliştirmek amacıyla karar mercilerinin bilinçli politika müdahaleleri oluşturmalarına yardımcı olmak adına tasarlanmış yeni bir araçtır." 40'ı aşkın İslam Ülkesinden belediyelerin üye olduğu bu teşkilat toplantısına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de katıldı.

#

28 Tem 2015 - 10:51 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.