Başkan Ekinci Tapu Dağıtımına Devam Ediyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ilçede kanayan yara haline gelen tapu sorununun çözümü için çalışmalarını sürdürüyor. Başkan Ekinci

Başkan Ekinci Tapu Dağıtımına Devam Ediyor
İbrahim
Video için play'e tıklayın

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, vatandaşlarla bir araya gelip uzun yıllardır çözüm bekleyen tapu sorununun çözümü için adım atmayı sürdürüyor. İlçenin kanayan yarası haline gelen tapu sorununun çözümü için girişimlerde bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ,tapu dağıtımına devam ediyor. Kendirci ve Onikiler mahallesi sakinlerinin yaklaşık 40 yıldır yaşadığı tapu sorunu Başkan Ekinci’nin girişimiyle sona erdi. Eyyübiye Belediyesi’nin çalışmalarıyla şimdiye kadar bin kişiye tapu dağıtımını yapan Başkan Ekinci, tapu sorununun kökten çözümü için de müjde verdi. Çözüm için kanun değişikliği çalışmalarının ilgili Bakanlık tarafından tamamlandığını ve bu çalışmanın TBMM’nde yasalaşmasını beklediklerini belirten Başkan Ekinci,” Kangren haline gelen tapu sorunu da bu çalışmayla çözüme kavuşmuş olacaktır.” dedi.

Tapu dağıtımı sonrasında açıklama yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “ Bizler tapu sorununu bitireceğiz diye yola çıkıp söz verdik. Rabbim bizleri sözünü tutanlardan eylesin” diyerek şunları söyledi,” Bilginiz gibi tapu sorunu kangren haline dönmüş durumda. Bu sorunun çözümü i ile ilgili gerek belediye gerekse de diğer kurumlarla görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Zaman zaman da devreye girip çözdüğümüz konular var. Bunun bir örneği de şu anki tapu dağıtımıdır. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyoruz. Bu sorunun 40 yıla dayanan bir geçmişi var. Biz geldikten sonra bu sorunla yüzleşmek istedik ve yüzleşiyoruz. Bu süreçte de bizimle ilgili konuları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturuyoruz. Bu çalışmalarla birlikte tapularına kavuşan vatandaşlarımızın sayılarını da artırmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 1000 kişinin tapu sorunu çözüme kavuşturuldu. Ama yetmez çok daha fazlasını yapmamız lazım. Bu vesileyle bir müjde vermek istiyorum. Tapu ile ilgili olması gereken bir kanun değişikliği vardı. Bununla ilgili hazırlıklarımızı yapıp ilgili bakanlığa verdik. İlgili bakanlıkta inşallah TBMM’ye getirerek bunu yasalaştırır. Böylelikle Eyyübiye’nin kangren yarası haline gelen bu sorunu da çözüme kavuşmuş olur. Bugün tapularını alan ve bundan sonraki kısa süreçte tapularına kavuşacak vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Bizler tapu sorununu bitireceğiz diye yola çıkıp söz verdik. Rabbim bizleri sözünü tutanlardan eyler inşallah.”

10 Ağu 2017 - 10:38 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.