Başkan Ekinci STK’ları ziyaret etti

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci Şanlıurfa'daki Sivil Toplum Kuruluşları (STK)'ları ziyaret etti. Sivil Toplum Örgütlerini ziyaretinde

Başkan Ekinci STK’ları ziyaret etti
Video için play'e tıklayın

FETÖ terör örgütüne mensup bir grup askerin darbe girişimine karşı toplu gösterilen refleks sonrası darbe girişiminin bertaraf edilmesi, tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da coşkuya dönüştü. Meydanlarda, alanlarda demokrasi nöbetleri sürerken Eyyübiye Belediye BaşkanıMehmet Ekinci, darbe girişiminde gösterdikleri tavır ve dik duruştan dolayı Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret edip demokrasi nöbetlerinin devam edilmesi çağrısında bulundu. Beraberindekilerle birlikte önce ŞASEMKOM Başkanı Faruk Akbaş ve yönetimini ziyaret eden Başkan Ekinci, sırayla Memur-Sen Başkanı İbrahim Coşkun ve yönetim kurulu üyeleri, Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, Çalışan Gazeteciler Derneği Başkanı Tahir Gülebak ile ASKON Şanlıurfa Şube Başkanı Orhan Şahin ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.STK ziyaretleri kapsamında açıklamada bulunan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Hep birlikte hareket edildiğinde bu ülke insanının neler yapabileceğini tüm dünyaya gösterdik.” Dedi. Başkan Ekinci konuşmasında şunları söyledi; ‘’15 Temmuz darbe kalkışmasını biliyorsunuz. Öncellikle Cenabı hakkın yardımı ile milletimizin desteği ile bertaraf edilmiştir. Bu bertaraf edilme süreci içerisinde gerek sivil toplum kuruluşlarımız, basınımız, milletimiz, diğer siyasi partiler herkes üzerine düşeni yaptı. Bu misakı milli sınırları içerisinde yaşayan bütün vatandaşlarımız, vatandaşlık bilinci içerisinde kendisine yakışanı yapmıştır. Bizler sivil toplum kuruluşlarımızla, insanlarımızla bir araya gelerek bir durum değerlendirilmesini yapıyoruz. Bir araya geldiğimizde, bir olduğumuzda, gücümüzün ne denli olduğunu birbirimize ifade ediyoruz. Mehmet Akif’in dediği gibi, ‘’Toplu atan yürekleri, top bile sindiremez’’ misalinden hareketle yüreğimizin toplu attığında başkalarının emrinde olan tankların, zalimlerin emrinde olan uçakların işe yaramadığını görmüş olduk. Cenabı Hak bir daha bu tarz olayı bir daha yaşatmasın. Yaşatmaması adına da bizlerin kendimize, üzerimize düşeni çok iyi şekilde yapmamız gerekiyor. Milletimizi kucaklamamız gerekiyor, Bu milletimizin duruşunu iyi bir şekilde ifade etmemiz gerekiyor. Ortak amacı güdüyoruz. Ortak amacı gütmekte de kesinlikle kucaklayıcı ve birleştirici olmalıyız.”STK Başkanları Faruk Akbaş, İbrahim Coşkun, Veysel Polat, Tahir Gülebak ile Orhan Şahin de Başkan Ekinci’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

21 Tem 2016 - 12:53 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.