Yerine Atanan Kayyumun Yerine Kayyum Olarak Atandı!

Yurt dışına gönderdiği 5 çiftçinin PKK'yla irtibatı olduğu iddiasıyla görevden alınıp yerine kayyum atanan Hınıs Ziraat Odası Başkanı Abdulsamet

Erzurum'un Hınısilçesi Ziraat Odası Başkanı Abdulsamet Demir, bir proje kapsamında yurt dışına gönderilen ve geri dönmeyen 5 çiftçinin

PKK

ile irtibatlı olduğu iddiasıyla Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından görevinden alınmıştı.

Görevden el çektirilen ve hakkında soruşturma başlatılan Demir'in yerine ise kayyum olarak Karayazı Ziraat Odası Başkanı Mehmet Latif Maskan ile Karaçoban Ziraat Odası Başkanı Sabrullah Gündüz'ün atanmasına karar verildi. Abdulsamet Demir, hakkında verilen takipsizlik kararının ardından görevden alınan ikinci kayyım Sabrullah Gündüz'ün yerine kayyum olarak atandı.

KAYYUM YÖNTEMİYLE YENİDEN KOLTUĞA OTURDU

6964 Sayılı Ziraat Odaları Ve Ziraat Odaları Birliği Kanunu'nun 7. maddesi kapsamında her 4 yılda bir aralık ayında seçim yapılması gerekirken; görev süresi çoktan dolan Demir'in 'kayyum yöntemiyle' yeniden koltuğuna oturması ve odanın seçime gitmemesi tartışma konusu oldu. Konuyu soru önergesi yoluyla TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan seçimlerin by-pass edilmek istendiğini kaydetti.

MAHMUT TANAL KARŞI ÇIKTI

Delegelerin iradesinin görmezden gelinerek Hınıs Ziraat Odası'nın seçime gitmemesinin ve 'kayyUmlı' atamanın gerekçelerini sorgulayan Tanal, "Hınıs Ziraat Odası Başkanlığı'na sırayla yönetmesi için Mehmet Latif Maskan ve Sadullah Gündüz kayyum olarak atanmışken; hakkındaki suç isnadı nedeniyle görevinden uzaklaştırılan Abdulsamet Demir, hakkında verilen yargı kararından sonra hangi hukuki gerekçe ile görevden uzaklaştırıldığı meslek örgütüne kendisinin yerine kayyum olarak atanmıştır?" diye sordu.

15 Eyl 2019 - 13:12 Erzurum- Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.