Türk Ürünlerinin İthalatının Kısıtlanmasını Onayladı

Rusya Tarım Bakanlığı Türk ürünlerinin ithalatı ile ilgili kısıtlamaları kaldırmak niyetinde olmadığını ifade etti.

RusyaFederal Veteriner ve Bitki Sağlığı Gözetim Servisi (Rosselhoznadzor) Basın Sözcüsü Yuliya Melano, Türk ürünlerine getirilen mevcut kısıtlamaları kaldırmayı planlamadıklarını açıkladı.

BAZI KISITLAMALAR KALDIRILDI

Rus Tarım Bakanlığı, Mart ayının başında karanfil, soğan, arpacık soğan, karnabahar, brokoli, tuz, sakız gibi ürünlerinTürkiye'den ithaline izin verenhükümetkararnamesi yayınlandı.

Dondurulmuş et, tavuk ve hindi sakatatları, taze ve soğutulmuş domates, salatalık ve turşu, taze üzüm, elma, armut, çilek ise yasaklı ürünler listesinde kaldı.

"ÖNCETÜRKİYEKISITLAMALARI KALDIRSIN"

RusyaTarım Bakanlığı, konuya ilişkin açıklamasında Türk meyve ve sebzelerinin Rus pazarına sevkiyatı üzerine kısıtlamaların tam veya kısmi olarak kaldırılmasına ilişkin sorunun, Türk tarafının Rus mallarına yönelik kısıtlamalarının kaldırılması ile birlikte ele alınması gerektiğini vurguladı.

TÜRKİYE BUĞDAY ÜRETİMİNİ DURDURMUŞTU

Tarımsal İhracatçıların Ulusal Birliği, Türk yetkililerin 15 Mart'tan beriRusya'dan buğday,mısır, ayçiçeği küspesi ve bitkisel yağ ithalatı için lisans vermesini durdurdu. Bu durumun daRusya'dan ithalat edildiği tarım ürünleri üzerine ambargo kurulması anlamına geldiği bildirildi.

22 Mar 2017 - 23:09 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.