Tavuk üretimi azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Diyarbakır Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki aya göre yüzde 2,7 arttı.

Mevsimve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen tavuk sayısı bir önceki aya göre yüzde 0,3 tavuk eti üretimi ise yüzde 4,3 azaldı. Şanlıurfa’da tavuk üretim tesisleri fazla olmamasına karşılık, Türkiye genelinde de tavuk üretiminin düştüğü kaydedildi.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen hindi sayısı bir önceki aya göre yüzde 9,9 hindi eti üretimi ise yüzde 4,6 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış yumurta üretim miktarı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,7 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen tavuk sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 tavuk eti üretimi ise yüzde 1,5 arttı.

Takvim etkisinden arındırılmış seriye göre; kesilen hindi sayısı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,4 hindi eti üretimi ise yüzde 19,4 arttı. Haber Merkezi

#

13 Eki 2014 - 00:00 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.