Taşeron İşçiler Dikkat! Kıdem Tazminatı Kaybı Olabilir

Taşeronda kadroya geçiş için son başvuru gün 11 Ocak. Taşeron işçilerden hep aynı kamu kurumunda çalışanlar veya farklı kamu kurumunda olmakla birlikte

Kamu kurumlarında ve yerel yönetimlerde çalışan taşeronişçiler kadroya geçme sevincini yaşarken, kıdemtazminatı haklarının ne olacağını merak etmeye başladılar.

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin kanun hükmünde kararnamede (KHK) kıdem tazminatıyla ilgili bir hüküm bulunmuyor. Çünkü taşeron işçilerin kıdem tazminatı hakları 2014 yılında çıkartılan kapsamlı torba kanunla düzenlendi.

TAZMİNATIN ÖDENMESİ KİŞİSEL DURUMA BAĞLI

Resmi Gazete’de 11 Eylül 2014 tarihinde yayımlanan 6552 sayılı torba kanunla 4857 sayılı İş Kanunu’nun 112. maddesine eklemeler yapıldı. Kanundaki bu değişikliğe dayanarak 8 Şubat 2015 tarihinde de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yönetmelik yayımlandı.

Gazete Habertürk'ten Ahmet Kıvanç ve Tahsin akça'nın haberine göre, yönetmelik uyarınca, taşeron işçilerin kıdem tazminatının nasıl ödeneceği, herkesin kendi durumuna göre değişiyor. Taşeron firmanın değişip değişmediğine bakılmaksızın aralıksız olarak aynı kamu kurum veya kuruluşuna ait işyerlerinde çalışan işçilerin kıdem tazminatı konusunda hiçbir hak kaybı olmayacak.

Bu kişilerin kıdem tazminatları, o kurumda işe ilk başladıkları tarih dikkate alınarak emekli oldukları veya işten ayrıldıkları tarihte hesaplanarak, kadroya geçtikleri kamu kurumu tarafından ödenecek. Burada önemli olan, işten ayrıldıklarında iş sözleşmesinin “Kıdem tazminatına hak kazanacak şekilde” sona ermesi.

HABERTÜRK

11 Oca 2018 - 08:14 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.