Tapuda Mimari Projeler Elektronik Ortamda Alınacak

Kağıthane Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü arasında mimari projelerin elektronik ortamda alınmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen

Kağıthane Belediyesi ile Tapu ve Kadastro 2. Bölge Müdürlüğü arasında; MimariProjelerin ElektronikOrtamda Alınmasına ilişkin usul ve esasları belirleyen protokol imzalandı. Protokole göre, Elektronik Belge Yönetim Sistemi uygulamasıyla mimari projelerin hem tapu dairesine hem de belediyeye elden sayfalar dolusu çizim halinde ulaştırılmasının oluşturduğu yük ortadan kalktı.

"GEREKSİZ EVRAK YIĞININDAN KURTULACAĞIZ"

Konuya ilişkin bilgi veren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç; "İmzalanan protokol ile kurulan ortak sistemde; kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemleri için istenen belgeler elektronik ortamdan Tapu Müdürlüğü ile paylaşılacak. Vatandaşlar kat irtifakı ve kat mülkiyeti işlemleri için mimari projelerin belediyeden müdürlüğe elektronik ortamda gönderilmesini talep ederek, işlemlerini kısa sürede tamamlayabilecek. Çizimlerin e-proje şeklinde ulaştırılması hem incelemede sağlıklılığı hem de gereksiz evrak yığınından kurtulmayı sağlayacak" dedi.

"BİLGİYE ULAŞIMDA BÜYÜK RAHATLIK"

Kağıthane Tapu Müdürü Faruk Tekin ise yeni dönemin faydalarını şu şekilde sıraladı; "Tapu dairelerinde özellikle geçmiş yıllardaki kayıtlara ulaşmak uzun zaman alıp gereksiz iş yükü oluşturuyordu. Bu da işlemlerin uzamasına ve düşük iş verimliliğine neden oluyordu. E-arşivleme yoluyla tüm belgelerin depolanması hem belgelerin sağlıklı tutulması hem de bilgilerin korunması ve bilgiye ulaşım anlamında büyük rahatlık sağladı" şeklinde konuştu.

HABERLERCOM

23 Oca 2018 - 15:48 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.