Rusya ile Türkiye, Ticari Kısıtlamaların Kaldırılması İçin Ortak Bildiri İmzaladı

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla Başbakan Yardımcısı

Türkiye Cumhuriyeti ile Rusya Federasyonu arasındaki ticari ilişkilerin önündeki engel ve kısıtlamaların kaldırılması amacıyla Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile Rusya Federasyonu Başbakan Yardımcısı Arkady Dvırkoviç arasında ortak bildiri imzalandı.

Törene, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ve Türk mevkidaşı Binali Yıldırım dakatıldı.

Ticaretteki kısıtlamaların karşılıklı olarak kaldırılmasına yönelik karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya Devlet Başbakanı Vladimir Putin ile 3 Mayıs'ta Soçi'de gerçekleştirdiği görüşmede alınmıştı.

Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (KEİ) 25. Kuruluş Yıldönümü Zirvesi için İstanbul'a gelen Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev'in Erdoğan'la görüşmesi bekleniyor.

MEDVEDEV'DEN AÇIKLAMA

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Türkiye ile ticarette kısıtlamaların kaldırılması kararının hızlı bir şekilde hayata geçeceğini bildirdi.

İstanbul'daki Rusya Başkonsolosluğu binasını ziyaret eden Medvedev, beraberindeki gazetecilerin Türkiye temaslarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Medvedev, "Karar hükümetin çalışmaları kapsamında hızlı bir şekilde hayata geçirilecek. Gerekli belgeler hazırlanacak, ben de onları imzalayacağım. Kısıtlamaların kaldırılması ağırlıklı olarak domates dışındaki meyve sebze ürünlerini kapsıyor. İmzalanacak kararname, (Türk) iş gücünün kullanılması ve inşaat dahil bazı sektörlere uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını kapsıyor. Bunun için çok zaman gerekmiyor." dedi.

Medvedev, Türk Akımı doğalgaz boru hattının deniz kısmı inşaatının başlamasını önemli bir olay şeklinde nitelendirdi. Başbakan Medvedev, deniz kısmının ardından projenin Türkiye topraklarında uzunluğu yaklaşık 200 kilometreyi bulacak kara inşaatı aşamasına geçileceğini ifade etti.

Türk Akımı'nın ikinci hattının Avrupa'ya çıkış noktasının belirlenmesi için temasların yürütüldüğünü aktaran Medvedev, "Bu Avrupa'nın alacağı karara bağlı. Bu karar alınırken ekonomik konuların dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bu siyasi değil ekonomik bir proje." şeklinde konuştu.

22 May 2017 - 23:31 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.