Motorin ve benzine indirim geliyor

Ham petrol ve kurdaki düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarını değerlendiren uzmanlar Pazartesi ya da Salı günü benzin ve motorinde indirim beklediklerini

Akaryakıt, petrol ve dolar kurunun aynı anda yükselmesi nedeniyle peş peşe gelen zamlarla karşı karşıya kaldı. Bir litrebenzinin fiyatı, 5.5 TL’ye kadar yaklaştı. Son dönemde soluksuz artan akaryakıt fiyatlarında, geriye gidiş sinyali gelmeye başladı.

"PAZARTESİ GÜNÜ

MOTORİN

E

İNDİRİM

"

Petrol sektörü uzmanları, ham petrol ve kurda bir miktar gevşeme olduğunu belirterek, “Bugünkü veriler dikkate alındığındamotorinde pazartesi günüindirimhesaplanıyor. Motorini, benzinizleyecek”

dedi. Uzmanlar, indirim miktarıyla ilgili soru üzerine, “Motorinde 8-9 kuruş olabilir. Benzinde de bu düzeyde belki bunun biraz üstünde indirim hesaplanıyor” dedi. Bu indirimle motorin İstanbul’da 4.60 liraya inmiş olacak.

ABD ETKİSİYLE PETROL DÜŞER Mİ?

Sektör temsilcileri, ABD Başkanı Donald Trump’ın petrol ve şeyl gaz (kaya gazı) üretimini artıracağı yönündeki açıklamalarına işaret ederek, “ABD’de petrol ve gaz üretiminin artışı, uluslararası piyasalarda fosil yakıtların fiyatlarını doğrudan etkileyecektir. Petrol sektörünü yakından izleyen çevreler ve analistler, bu yıl sonunda Brent petrolün varil fiyatının 60 dolar düzeyine çıkabileceği öngörüsünde bulunuyordu. Habertürk'ün haberine göre, ABD’de üretim artışı, petrol fiyatlarının düşmesine yol açar. Fiyatlar, üretim artışına bağlı olarak 50 doların altına inebilir” dedi.

EN SON İNDİRİM NE ZAMAN YAPILDI?

Benzin, 5 Kasım 2016, 8 kuruş indirimle 4.76 liraya gerilemişti Motorin ise, 8 Kasım 2016, 5 kuruş indirimle 4.09 liraya inmişti.


Haber Kaynağı: MYNET

22 Oca 2017 - 11:56 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.