Hükümet Müjdeyi Verdi!

Net 540 TL olan yaşlılık maaşlarının 460 TL artırılarak 1000 TL'ye çıkarılmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Kurulması, yaşlılık aylıkları için 1000 liranın alt sınır belirlenmesi gibi düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Böylelikle net 540 TL olan yaşlılık maaşları, 460 TL yükseltilerek 1000 TL oldu.

460 TL ZAM

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Kurulması, işsizlik maaşı, yaşlılık aylıkları için bin liranın alt sınır belirlenmesi ve vergi indirimleri gibi düzenlemelerin de bulunduğu kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Yaşlılık aylıkları için 100 liranın alt sınır olarak belirlenmesiyle ilgili kanun teklifi, Komisyon'dan geçti.Buna göre, Net 540 TL olan yaşlılık maaşlarının, 460 TL artırılarak 1000 TL'ye çıkarılması TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

YAŞLILIK MAAŞI NEDİR?

Yaşlılık aylığı, çalışma hayatının normal olarak sonlanması sonucunda belli şartların yerine getirilmesi sonucu bağlanan aylıktır.

YAŞLILIK MAAŞINI KİMLER ALABİLİR

65 yaşını doldurmuş olan, Sosyal Güvenlik Kurumundan (SSK, Emekli Sandığı, Bağkur) gelir ve aylık hakkından yararlanmayan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na prim ödemeyen, muhtaçlık sınırından az geliri (2017 itibarıyla 423 lira) olan ve bu durumu valiliklerce ya da kaymakamlıklarca tespit edilen kişiler 65 yaş aylığı almak için başvuru yapabilir.

08 Ara 2018 - 03:03 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.