Hibelerinin Proje Başvuru Süresi Uzatıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) 164 milyon 706 bin euro hibe vereceği kırmızı et kanatlı eti süt ve yumurta üretimi projeleri

Kurumdan yapılan yazılı açıklamaya göre, "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" başlığı altında süt, kırmızı et, kanatlı eti ve yumurta üretimi projeleri için 164 milyon 706 bin euro hibe bütçesi ayrılırken, girişimciler 42 ildeki TKDK il koordinatörlüklerine proje sunmaya davet edildi.Projelerin online sistemden son başvuruları 10 Nisan'dan 24 Nisan'a, online sistemden doldurulan belgelerin çıktısı ve istenen diğer evrakların son teslim tarihi ise 13 Nisan'dan 27 Nisan'a uzatıldı.Online başvuru sistemi 24 Nisan Salı günü saat 21.00'e kadar açık olacak. Söz konusu evrakların ise 27 Nisan Cuma mesai bitimine kadar TKDK il koordinatörlüklerine teslim edilmesi gerekiyor.Açıklamada, son teslim tarihinden sonra yapılacak başvuruların kabul edilmeyeceğine dikkat çekilerek, "Yatırımcıların proje başvurusu ve kabulünde yoğunluk yaşamamaları için işlemlerini son güne bırakmamaları önem arz ediyor." ifadesine yer verildi.

42 İl Hibe Kapsamında

Hibe kapsamında Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Uşak, Van ve Yozgat olmak üzere toplam 42 şehir yer alıyor.

Hedef AB standartlarında Modern Tesisler

TKDK hibeleriyle yatırıma dönüştürülen projelerle, AB standartlarında modern ve hijyenik tesislerin kurulması, gıda, tarım ve hayvancılık sektörlerinin sürdürülebilir modernizasyonunun sağlanması, sürdürülebilir yatırımların gerçekleştirilmesi, kırsal alanda faaliyet alanlarının çeşitlendirilmesi, kırsalda yaşayan vatandaşların istihdam olanaklarının artırılarak yaşam kalitesinin iyileştirilmesi ve kente göçün önlenmesi hedefleniyor.

KAYNAK:TARIMDAN HABER

07 Nis 2018 - 18:57 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.