Haşereler Suruç Narını Vurdu

Şanlıurfa'nın narıyla ünlü Suruç İlçesine suyun gelmesiyle ilçede oluşan haşereler üretilen narı olumsuz etkiliyor.

Kentin en büyük geçim kaynaklarından biri olan nar, haşerelerin artmasıyla hasat yapılmadan dalında çürümeye başladı.
İlçede geçen yıla oranla bu yılki üretimde düşüş yaşanırken çiftçilerin yöneldiği zirai ilaçlamalarda yetersi kalıyor.

NARLAR ÇÜRÜDÜ FİYATLAR DÜŞTÜ

Suruçlu çiftçiler üretimde azalma olmasına rağmen fiyatların yükselmesi yerine geçen yıla oranla bu yıl 50 Krş. düştüğünü belirttiler.
Tüccarların yaşanan terör olayları nedeniyle Güneydoğu’ya nar almaya gelmediğini aktaran çiftçiler, ellerinden geldiğince narları kendi imkanlarıyla batı illerine satmaya götürdüklerini söyledi.

ÜRETİCİNİN UMUDU NAR EKŞİSİ

Toplanan narların çiftçilerin ellerinde kalmasıyla alternatif ürünlere yönelen çiftçiler, ellerinde kalan narları nar ekşisi yaparak satışa sunmayı planlıyor.
Nar ekşisine talebin daha çok olduğunu aktaran çiftçiler, yapımının zahmetli ve zor olmasına rağmen para kazanmak için bu zorluğa katlanacaklarını vurguladı.

26 Eki 2016 - 22:20 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.