Hamle İşe Yaradı! 2.47 Ton Altın

Türkiye hazinesinin açıkladığı verilere göre altına dayalı tahvil ve kira sertifikaları döneminin başlamasıyla beraber yastık altından 2.47 ton altın

Hükümet yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılması için çeşitli teşvikleri bir bir hayata geçiriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan çağrısıyla başlayan süreçte şimdiye kadar vatandaşın yastık altında atıl durumda olan altınları hem vatandaşa kazanç olmaya başladı hem de Türkiye ekonomisine...

2-27 Ekim 2017 tarihleri arasında, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. şubeleri aracılığıyla talep toplama işlemleri gerçekleştirilen Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası ihraç dönemi tamamlandı.

Türkiye hazinesinin açıkladığı veriye göre, 728 günlük altına dayalı kira sertifikası ve satışlarından tahvil satışlarından toplam 2,47 ton altın toplandı.
2 BİN 200 TON ALTIN VAR

Bakan Şimşek'in yaptığı açıklamaya göre Türkiye’de yastık altı altın miktarının en az 2 bin 200 ton ve yaklaşık 100 milyar dolar değerinde olduğunun tahmin edildiğin ediliyor.

03 Kas 2017 - 17:13 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.