Fakıbaba’nın Çözümü Çiftçiler Tarafından Sevinçle Karşılandı

Elektrik borcu bulunan tarımsal sulama abonelerine Şubat ayı başından itibaren yapılan ‘borcu olanlara elektrik kesintisi uygulanacağına' dair uyarılara

Bu toplantıda başta tarımsal sulamada kullanılan elektrik olmak üzere, çiftçilerin elektrik borçları, bunlara ilişkin desteklemeler ve elektrik arzıyla ilgili konular etraflıca görüşülmüş ve borçlu tarımsal sulama abonelerine borçlarını ödemeleri için 1 hafta ek süre verilmesi, Dicle Elektrik’in de bu bir hafta boyunca kesinti yapmaması karara bağlanmıştı. Bakan Eşref Fakıbaba’nın katıldığı toplantıda bulunan çözüm, çiftçiler tarafından sevinçle karşılanmış, Dicle elektrik şirketi tarafından hemen söz konusu toplantı sonrasında elektrikleri kesik bulunan tarımsal sulama abonelerine yeniden elektrik verilmişti.

Bir haftalık ek süre devam ederken Dicle Elektrik’ten bir açıklama geldi. Açıklamada, sorunun çözüme kavuşması konusunda gösterdiği destek ve fedakârlıktan dolayı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba’ya müteşekkir olunduğuna yer verilirken, çiftçilerin de bu çözümden duyduğu memnuniyete yakışır bir şekilde borçlarını ödeme konusunda adımların atılmasının beklendiği ifade edildi.

Dicle Elektrik yönetiminden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

‘’Sayın bakanımızla yapılan toplantıda bir çözüm ortaya konuldu. Bunda Sayın Fakıbaba’nın önemli katkıları ve fedakârlıkları olduğu ortadadır. Alınan kararın çiftçilerimiz için ne kadar sevindirici olduğu da bizzat toplantıdan sonra çiftçilerin yaptığı açıklamalarla görülmektedir. Büyük çoğunluğu 2016 ve öncesine ait olan borçların ödenmesi gerekmektedir. Borçlu çiftçimize düşen görev, bu ek sürede şirketimize gelerek borçlarını ödemeleri veya yapılandırmalarıdır. Sayın bakanımıza da söz verdiğimiz gibi, tanınan bir haftalık ek süre zarfında hiçbir kesinti yapmayacağız. Dicle Elektrik, bugüne kadar olduğu gibi, çiftçimizin borçlarını kapatması konusunda gerekli kolaylıkları gösterecektir.’’

Elektrik yeniden verildi, tüketim yüzde 139 arttı

Dicle Elektrik yönetimi, Bakan Fakıbaba’nın liderliğinde yapılan toplantının hemen ardından kesintileri sona erdirdiklerini belirtirken, Mardin’de tarımsal sulamada gerçekleşen elektrik tüketiminin bir önceki yıla oranla yüzde 139 arttığına da dikkat çekti. Dicle Elektrik, çiftçinin kayıt dışı kullanımdan vazgeçmesi durumunda her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduklarını da vurguladı. Açıklamada şöyle denildi:

‘’Borcundan dolayı elektriği kesik olan çiftçilerimizin bize müracaat edip yapılandırmaları durumunda kendilerine yardım edilecek ve kesintileri kaldırılacaktır. Çiftçilerimizin kayıt dışı elektrik kullanımından vazgeçmeleri, sayaç taktırmaları, kaçak kullanıma izin vermemeleri durumunda şirketimiz gerekli tüm fedakârlığı yine gösterecektir. Bir haftalık ek süre sona erene kadar sahada kaçak denetimleri devam edecek, ek sürenin sonunda borçluların elektrikleri yeniden kesilecektir.’’

Dicle Elektrik, bir haftalık ek sürede borcunu ödemek veya yapılandırmak isteyen çiftçilerin bir hak ve zaman kaybına uğramaması için Mardin’de hafta sonu cumartesi ve pazar günleri hizmet verecek. Borçlu çiftçilere tanınan bir haftalık ek süre 4 Nisan 2018 Çarşamba günü sona erecek.

HABER MERKEZİ

31 Mar 2018 - 11:12 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.