En Fazla Borsa Kazandırdı

Diyarbakır Bölge Müdürü M.Salih URAS tarafından basına verilen bilgilere göreAylık en yüksek reel getiri Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksinde gerçekleşti

Diyarbakır Bölge Müdürü M.Salih URAS tarafından basına verilen bilgilere göre,Aylık en yüksek reel getiri Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksinde gerçekleşti

En yüksek reel getiri, 2013 Ekim ayında, Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 5,15, Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 4,01 oranlarıyla BIST 100 endeksinde gerçekleşti.

ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Euro yüzde 0,01 oranında reel getiri sağladı. Buna karşılık, külçe altın yüzde 4,26, Amerikan Doları yüzde 2,11 ve mevduat faizi yüzde 0,28 oranında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın yüzde 5,30, Amerikan doları yüzde 3,17, mevduat faizi yüzde 1,37 ve Euro yüzde 1,08 oranında yatırımcısına kaybettirdi.

Euro, üç aylık değerlendirmede; ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 5,64, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 4,76 oranlarıyla yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken, mevduat faizi ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 0,38, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 1,21 oranında yatırımcısına kaybettiren yatırım aracı oldu.

Altı aylık değerlendirmeye göre Euro; ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 10,35, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 11,87 oranında yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 Endeksi, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 13,05, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 11,85 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri Euro’da gerçekleşti

Finansal yatırım araçları, yıllık olarak değerlendirildiğinde; Euro, ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 9,07, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 8,11 oranında yatırımcısına en fazla reel getiriyi sağladı. Diğer taraftan, külçe altın ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 21,90, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 22,58 oranında yatırımcısına en çok kaybettiren yatırım aracı oldu.(URFANATİK)

#

12 Kas 2013 - 00:00 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.