Emekliye Müjde Zam Geliyor

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar intibak beklentisi içerisinde. Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından gözlerini Meclis'e çeviren emekliler

kemal
Haber albümü için resme tıklayın

Milyonlarca emekliye intibak için yargı yolu kapandı ancak umutlar sürüyor. Anayasa Mahkemesi'nin 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için adres olarak Meclis'i göstermesinin ardından, yasa beklentisi başladı.

2000'den önce emekli olanlara yapılan intibak, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanları da umutlandırmış ve bir dizi yargı süreci yaşanmıştı. Ombudsman tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemeleri ve Yargıtay'dan vize alamayan intibak talebi, son olarak Anayasa Mahkemesi'ne taşınmıştı.

Yüksek Mahkeme ise "Anayasa'nın 148'inci maddesinin dördüncü fıkrasında, kanun yolunda gözetilmesi gereken hususlara ilişkin şikayetlerin, bireysel başvuruda incelenemeyeceği belirtilmiştir" diyerek, intibak başvurusunu kabul etmemişti.

5 MİLYON KİŞİNİN MAAŞINDA ARTIŞ YAŞANACAK

Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla birlikte gözler Meclis'e çevrildi. Emekliler, intibak düzenlemesinin milletvekilleri tarafından Meclis'e taşınmasını istiyor. Yasa çıkarsa, 2000 yılı ve sonrasında emekli olan herkesin maaşı yeniden hesaplanacak. Türkiye Emekliler Derneği'nin verdiği bilgiye göre, yaklaşık 5 milyon kişinin maaşında artış yaşanacak.

355 LİRA ZAM

Türkiye Emekliler Derneği'nin verdiği bilgiye göre, yaklaşık 5 milyon kişinin maaşında artış yaşanacak. Uzmanlar intibak hayata geçerse, artış olanlarının önceki düzenlemedeki gibi olacağını belirtiyor. Bu durumda, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, 50 ile 355 lira arasında zamlardan yararlanabilecek.

Kaynak: Vatan.com

14 Nis 2018 - 10:57 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.