Dolardan Yeni Rekor!

Cari açık rakamlarının beklentilerin üzerinde çıkmasının ardından hızla yükselişe geçen dolar yeni bir rekora imza atarak 497 seviyesini gördü.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi açıklamasının ardından yükselişe geçen dolar, cari açık rakamlarının beklentilerin üzerinde çıkması sonrası yeni bir rekor kırarak 4,97 seviyesine kadar yükseldi.

Euro Ve Dolar Tarihi Rekor Kırdı

Gece saatlerinde dolar ve euro tarihi rekorunu yeniledi. ABD doları 4,97, Euro 5,82 bandına yükseldi.

Cari İşlemler Açığı Beklentilerin Üzerinde Kaldı

Cari işlemler açığı, Mayıs'ta 5 milyar 885 milyon dolar düzeyinde gerçekleşirken, 12 aylık açık ise 57 milyar 637 milyon dolar oldu.

Cari açık Mayıs ayında yüzde 9.6 artışla 5.89 milyar dolar ile beklentilerin üzerine çıktı. Piyasa analistleri ve ekonomistler cari açığın yüzde 1.5 dolayında artışla 5.45 milyar dolar düzeyine yükselmesini bekliyordu.

HABERLERCOM

12 Tem 2018 - 08:42 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.