Dolarda Gözler Seçime Çevrildi!

Piyasalar gözünü pazar günü gerçekleştirecek seçimlere çevirirken dolar/TL güne 4.75 seviyesinin üstünde başladı.

Pazar günü gerçekleştirilecek seçim öncesi belirsizlik ve ABD ile Çin arasında yeni bir ticari savaş endişeleri ile yükselen Dolar/TL güne 4,75 seviyesinin üzerinde başladı. Dolar/TL bugün en düşük 4,7296, en yüksek 4,7562 seviyesini gördü. TCMB ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti yüzde 17,75 oldu.

Küresel piyasalarda ise Çin ve ABD’nin karşılıklı gümrük hamleleri gündemin birinci sırasında. Kâhin lakaplı ekonomist Nouriel Roubini, ABD Başkanı Donald Trump’ın ticari ortaklarına karşı düşmanca duruşu, ABD’nin Çin ve dünyanın geri kalalından ithalata gümrük tarifeleri uygulamasının Amerikan ekonomisi için risk yaratmakta olduğunu söyledi.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) verilerine göre yabancı yatırımcılar Fed’in geçtiğimiz hafta yaptığı faiz artırımı sonrasında gelişmekte olan piyasalardan yaklaşık 5,5 milyar dolar çektiler.

MYNET

20 Haz 2018 - 09:09 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.