Dolar rekor kırdı!

Dolar 2.0883 TL seviyesine ulaşarak tarihi rekor kırdı. Suriye'ye müdahale gerginliğinin tırmanmasıyla G-20 zirvesi öncesi dolar TL karşısında rekorunuyeniledi.

Dolar 2.0883 TL seviyesine ulaşarak tarihi rekor kırdı. Suriye'ye müdahale gerginliğinin tırmanmasıyla G-20 zirvesi öncesi dolar TL karşısında rekorunuyeniledi. Uluslararası piyasalarda dolar TL karşısında, 2.08 seviyesini de geçti ve tarihi rekorunu yeniledi. Kur şu sıralar, 2,0750 seviyesinden işlem görüyor.

Döviz sepetinde de 2.41 TL seviyesi aşıldı.

Piyasalarda Suriye'ye müdahale geriliminin hissedildiği belirtiliyor. Öte yandan analistler Merkez Bankası'nın ekonomistlere yaptığı sunumda sadece Rezerv Opsiyon Mekanizması ve yabancı para cinsinden zorunlu karşılıkları işaret edilmesinin yükselen kura karşı yetersiz kalabileceği endişelerini de yükselttiğini belirtti.

ABD VERİLERİ KRİTİK

Yarın TSİ 15:30'da açıklanacak ABD tarım dışı istihdam rakamları da doların seyri için büyük önem taşıyor. ABD'de bu yıl aylık ortalama olarak 192 bin kişi yeni iş yaratıldı. Uzmanlar bu rakamın Ağustos tarım dışı istihdam verilerinde aşılması durumunda ABD Merkez Bankası Fed'in varlık alım programını yavaşlatma konusunda erken davranabileceğini belirtiyor. Bu durumda da TL karşısında doların daha çok artmasından korkuluyor.


Öte yandan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, kurda gelinen rakamların kalıcı olduğunu düşünmediğini belirtirken, "Merkez Bankası'nın dövize fiili müdahalesini doğru bulmuyorum. Vatandaş döviz ve TL konusunda panik yapmamalı, kumar oynamamalı" dedi.

#

05 Eyl 2013 - 00:00 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.