“Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Destek Paketi”

4 Eylül 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından Diyarbakır'da açıklanan ve 23 ilde uygulanacak olan yatırım destek paketinin içeriği

TÜMSİAD

Şanlıurfa Şubesinde düzenlenen toplantıda Cazibe Merkezleri Programının uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar tartışıldı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Uzmanı Yunus Çolak tarafından bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantıda açıklama yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı M. Sadık Sade, Cazibe Merkezleri Programı diye adlandırılan teşvik ve destek paketinin Cumhuriyet tarihinin en büyük destek paketlerinden birisi olduğunun altını çizdi. Başkan Sade konuşmasında, “Cazibe Merkezleri Programının içeriğinde, bugüne kadar uygulanan programlardan çok daha avantajlı destekler söz konusu. Devletimiz destek olma adına daha ne yapabilir diye kendimize soruyoruz ve cevap bulamıyoruz. Yatırımcılar yeter ki imalat yapsın bir şeyler üretsin.. Kesenin ağzı sonuna kadar açık.. Bu anlamda Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza özelikle teşekkür ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin en önemli destek paketlerinden birisi açıklandı. Sanayimizi coşturamazsak hata bizimdir. Üyelerimizi bilgilendirerek onların da bu paketin içeriğinden haberdar olmasını ve yaymasını istiyoruz. Bu arada özellikle vurgulamak istediğimiz bir husus var. 23 ili kapsayan bu paketin eşit olarak değil adil olarak illere bölüştürülmesi lazım. Bakanlıklarımızın hesaplarını yaparken yatırımların amacına ulaşmasını temin etmek için dikkatli davranmaları gerekiyor. Şanlıurfa’nın bu anlamda mağdur edilmesini istemiyoruz, hak ettiği şekilde desteklenmesini istiyoruz. Bu anlamda yöneticilerimizden ve Milletvekillerimizden sıkı takip konusunda destek istiyoruz. Şanlıurfa bu dağıtım konusunda pozitif ayrımcılığa tabi tutulması gereken bir ildir. Biz Türkiye’nin her yerinin yatırım cenneti olmasını istiyoruz ama uygun şartları taşıyan illerin biraz daha ayrıcalıklı olarak ele alınmasını istiyoruz” dedi.

18 Oca 2017 - 17:43 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.