Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Taş ile Kredi Garanti Fonu İl Müdürü Özgür Aydın ile birlikte toplantı düzenleyen Kayyum Başkanı İsmail Demirkol, esnafın rahat bir nefes alması için TOBB tarafından başlatılan kredi müracaatlarının başladığını belirterek şunları söyledi.
“TOBB’un başlattığı ‘Nefes Kredisi’ müracaatları başladı. Kredi Garanti Fon’undaki amacımız hükümetin kredi faizlerinin düşürülmesi yolundaki gayretlerine destek vermektir. Bankaların ellerindeki fonların üyelerimize, iş adamlarımıza ve girişimcilere o fonların kullandırılmasına ön ayak olmaktır. Daha düşük oranda faizle üyelerimizin, iş adamlarımızın rahat bir nefes almasını sağlamaktır. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katkıları oldu. Faiz aylık olarak 8. 25’tir yıllık olarak 9. 90 ile faiz veriliyor.
Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Taş, ise kredi sonuçlarının olumlu olduğunu ve odaya üyelerine kredi vermeye başladıklarını belirterek, “Verilen kredinin olumlu sonuçlarını alıyoruz. Kredi çalışmamız en kısa sürede tamamlandı ve müracaatlara başladık. Esnafımızın rahat bir nefes alması ve ekonominin canlanması için başlatılan kredi çalışmaları devam edecektir. Oda olarak ta üyelerimize yönelik kredi çalışması yapacağız. Üyelerimizin yapacağı yatırım ve teşviklerle ilgili çalışmalarımız devam edecektir” diye konuştu.
Kredi Garanti Fonu İl Müdürü Özgür Aydın, ise finansman sorunu yaşayan ve finansman erişiminde sıkıntı yaşayan üyelerin rahat bir şekilde kredi alabilmeleri için çalışma yaptıklarını söyledi.
TOBB’un başlattığı kredi uygulamasından oda üyeleri yararlanacak ve her bir oda üyesi 100 bin liraya kadar düşük faizli kredi çekebilecek. Oda üyelerinin çektiği kredi tutarı aylık olarak 1 yıl içerisinde geri ödenecek. Üyeler Ticaret ve Sanayi Odasından üyelik belgesiyle birlikte Ziraat Bankası ve Denizbank’tan kredilerini çekecek.