“Biz daha önceki günlerde uyarmıştık

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Fatih Topal 'Biz daha önceki günlerde uyarmıştık. Bu dönemler tayin dönemleridir 5 ve 6'ıncı aylarda

Murat ÇİFTÇİ

Şanlıurfa Tüm Emlakçılar Esnaf Odası Fatih Topal, son günlerde Şanlıurfa’ya atanan öğretmenlerin kira fiyatlarındaki artıştan şikayetçi olmalarından dolayı gazetemize bir açıklamada bulundu.

Topal, “Kentimiz konut ihtiyacı hasıl olan bir şehirdir. Ülkemizin en çok öğretmen ihtiyacı olan bir şehirdir. Dolayısıyla Türkiye’de atamalarda en büyük payına sahip ildir Şanlıurfa, bugün 37 bin öğretmen atanıyor ve bunun 3 bin 700 civarındaki kişi Şanlıurfa’ya atanıyor.Yaklaşık atamaların yüzde 10’unluk dilimi Şanlıurfa’ya yapılıyor.Şuan için kentimiz 6-7 ve 8 ay dönemleri tayin dönemidir.Bu tayinlerin gerçekleşmesi kentimize de yansıyor.Bu aylarda gelen memur arkadaşlarımızın hepsi geldi, birçoğu ev tuttular.Memur arkadaşlarımızın bir çoğu kentimizde bulunmaktadır.Bunlar 9’uncu ayda gitmektedirler.Dolayısıyla gelenler geldi, gidenlerde gitmediği için şuan için sıkışık bir durum söz konusudur.”

Bu süreçte maalesef ister istemez öğretmenlerin sıkıntı yaşayabileceklerini dile getiren Topal konuşmalarının devamında şunları söyledi;

“Öğretmenlerimiz sadece belirli bölgelere gittikleri için buralarda kira fiyatlarımız yüksektir. Arkadaşlarımız buralarda ev bulmakta sıkıntı yaşayabilirler. Bugün TOKİ’nin olduğu bölgelerde, Devteşti ve Eyyübiye bölgelerinde yapılan konutlarda şuan için kiralık sıkıntısı yok. Gelen memurlarımız, öğretmenlerimiz Şanlıurfa’yı bilmiyorlar. Dolayısıyla hep aynı bölgelere yönlendiriliyorlar. Aynı bölgelere yönelen memur ve öğretmen kardeşlerimiz, bu bölgeler Karaköprü, Yenişehir bölgelerinde maalesef tıkanıyor ve fiyatlar yüksek olduğu için diğer bölgelere göre burada kiralarda yüksek buraları görünce arkadaşlarımız fiyatların yüksek olduğundan şikayet ediyorlar.Karaköprü, Yenişehir ve Bahçelievler bölgesinde ortalama kira fiyatları 700 TL’den başlıyor bin 500 TL’ye kadar çıkıyor.TOKİ bölgesinde 500 TL civarında diğer bölgelerde keza aynı şekilde şunu da belirtmek istiyorum.Biz daha önceki günlerde uyarmıştık.Bu dönemler tayin dönemleridir, 5 ve 6’ıncı aylarda kira fiyatlarında yüzde 5 civarında düşüş vardı.Şuanda o düşüş tekrardan yükselişe geçti.Son üç ay içerisinde kira fiyatlarında tekrardan yüzde 5 gibi bir yükseliş meydana geldi.”

#

18 Eyl 2015 - 13:58 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.