Bankalarda 115 milyon lira unutuldu!

Bankalarda 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplarla ilgili süreç devam ederken Bankacılık Kanunu gereği unutkan mudiler için çağrılar da yapılmaya başlandı.

5411 Sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi ve herhangi bir yazılı talimatı tarihinden başlayarak on yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabi oluyor. Bankalar bu çerçevede zaman aşımına uğrayan mevduat, emanet ve alacaklara ilişkin duyurularını şubat ayından itibaren internet sitelerinden yayımlıyor.

Fon kaynaklarından edinilen bilgilere göre, 31 Aralık 2016 tarihi itibarıyla zaman aşımına uğrayan ve bankalar tarafından TMSF'ye ön bildirim yapılan 528 bin 876 hesap bulunuyor. Bu hesapların 437 bin 317'sini mevduat, 4 bin 751'ini katılım fonu hesapları, 86 bin 808'ini de alacaklar oluşturuyor.

Bu bağlamda; bankalarda 10 yıldır işlem yapılmayan hesaplarla ilgili süreç devam ederken, Bankacılık Kanunu gereği unutkan mudiler için çağrılar da yapılmaya başlandı.

Bu yıl bankalarda unutulan mevduat, katılım fonu ve alacaklara ilişkin muhtelif döviz cinsinden hesapların Türk lirası karşılığı yaklaşık 115 milyon lira olarak hesaplandı. Bu sene ön bildirimi yapılan hesaplar içerisinde bakiyesi en yüksek hesap 284 bin dolar iken, en düşük meblağın 1 liranın altında olduğu belirlendi.

Bu arada zaman aşımına uğrayarak TMSF'ye devredilen hesaplar geçen yıl yaklaşık 93 milyon lira, 2015'te 94,5 milyon lira, 2014'te 95,2 milyon lira, 2013'te ise 119 milyon lira olmuştu.

27 Şub 2017 - 09:08 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.