Bakan Fakıbaba : Spekülatöre Geçit Yok

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba kurbanlık fiyatları üzerinden havadan para kazanmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratacaklarını

Fakıbaba, bu konuda spekülasyonlara ve haksızlıklara müsaade etmeyeceklerini belirtti. Türkiye Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Olağanüstü Genel Kurulu'nda konuşan Fakıbaba, Türkiye’nin gıda, tarım ve hayvancılıkta çok başarılı olacağına inandığını belirtti ve her zaman üreticinin yanında duracağını söyledi.

ÜRETİCİNİN YANINDAYIZ

Üreticinin önemine değinen Fakıbaba, “Siz toplumun ilacısınız. Hep haktan, eşitlikten yanayım. Üretici üretecek, insan gibi parasını kazanacak ama tüketicimize de sahip çıkacağız. Bu dengeyi kurmak zorundayız. Yetiştirici, çoban arkadaşım emek verirken, birileri parasının varlığına güvenip stok yapacak, ondan sonra gariban adam da ezilecek, yok öyle bir şey. Bu Fakıbaba’nın kitabında yazmaz, stokçuluk yaparak bedavadan para kazanmak yok” dedi.

Fakıbaba, kurbanlık fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine de bu konuda samimi şekilde üretici ve tüketicinin haklarını koruyan bir çalışma yapacaklarını söyledi. Fakıbaba, “Cumhurbaşkanımız özellikle ‘Fakir fukaraya gerekli desteği vereceksin Fakıbaba’ dedi, ben de ‘Emriniz olur efendim’ dedim" diye konuştu.

HAVADAN PARA KAZANMAK YOK

Kurbanlık fiyatlarını rahatlatmak için herşeyi yapacaklarını belirten Fakıbaba "Canımızı ortaya koyacağız. Yeter ki hem üreticimiz hem tüketimiz kazansın. Havadan para kazanmak isteyenler, hayal kırıklığına uğrayacak, buna müsaade etmeyeceğiz” dedi.

STOKCUNUN MALI ELİNDE KALACAK

Stok yaparak vatandaşı zor durumda bırakanların malının elinde kalacağını vurgulayan Fakıbaba, tüketici hak ettiği fiyata ürün alırken, üreticinin de kazanacağını söyledi. TÜDKİYEB Genel Başkanı Nihat Çelik de geçen yıl nisan ayında göreve başladığını dile getirdi. Çelik, “Bakanım, siz geminin kaptanısınız, biz mürettebatıyız ve her zaman emrinizdeyiz” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından Nihat Çelik, Bakan AhmetEşref Fakıbaba’ya plaket takdim etti.

Çobana kız verildiğinde 'başarılı olduk' diyeceğiz

Fakıbaba, Türkiye köylerinin birer cennet olduğunu ve insanların oralarda hayatlarını sürdürebilmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Fakıbaba “Bunu nasıl sağlayacağız, o çoban arkadaşımız başımızın tacı olacak. Herkes memura kız vermek istiyor. Biz ne zaman başarılı olacağız, çobana kız vermeye çalışan insanlar olduğunda” dedi. Çobanların, Türkiye’nin sigortası ve efendisi olduğunu dile getiren Fakıbaba, “Kırsaldan kente göçü önlemenin yolu, çoban sayısını artırmaya bağlı. Toprağı ve yeşili korumanın yolu, köyde yaşayan kardeşlerimin kıymetini bilmemize bağlı" diye konuştu.

23 Tem 2017 - 10:27 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.