Bakan Fakıbaba: Eziklik Hissediyorum!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba Bakanlıkta çalışan personel sayısı hakkında bilgi verdi. Tarım Bakanlığı'nda çalışan

Bakan Fakıbaba, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda milletvekillerine bilgi verdi.

Fakıbaba, şunları kaydetti: "Bize bağlı olan TKDK, Et ve Süt Kurumu, TMO, TİGEM, Çaykur ve Atatürk Orman Çiftliği var. Burada da toplam 14 bin 49 personelimiz var; erkek 12 bin 482, kadın 2 bin 356; erkek yönetici 713, kadın yönetici 101. Tabii, biz buraya gelmeden önce hazırlandık, arkadaşlarla da konuştum, aynı şeyi onlara da sordum niye böyle diye. Şöyle mesela, Türkiye'de okuma yazma bilmeyen erkek oran sayısı yüzde 1,8 ama bu kadınlarda 9,8'e çıkıyor ve üniversitelere bakıyoruz. Kadınların üniversitelere girme oranı daha düşük, yüzde 13. Bizim toplam personel sayımız bağlı kuruluşlarla beraber 77 bin, kadın personel sayımız 18 bin, bu yüzde 24'e tekabül ediyor. Türkiye ortalaması yüzde 27. Yani, bizim Türkiye ortalamasının altında olmamızdan dolayı Tarım Bakanı olarak bende bir eziklik olduğunu özellikle söylemek istiyorum. Toplam yönetici sayısı da çok iyi değil, kötü; bin 924 erkek, 157 kadın, buradaki oran da yüzde 8."

KAYNAK: TARIMDAN HABER

06 Nis 2018 - 11:27 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.