Bakan Albayrak: Petrol ve Doğalgaz Arama Faaliyetleri İçin Harekete Geçeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Türkiye'nin petrol ve Doğalgaz arama faaliyetleri için harekete geçeceğini açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar BakanıBerat Albayrak, petrol ve doğalgaz arama faaliyetlerine ilişkin, "Bu yılKaradenizveAkdenizolmak üzere arama ve sondaj konularında önemli hamlelerimiz olacak. Birinci sismik arama gemimizBarbaros Hayrettin'den sonra ikinci gemimiz ileAkdenizveKaradenizsularında daha aktif iki boyutlu ve üç boyutlu sismik çalışmaların yanında her iki denizimizde de arama faaliyet sürecimizi başlatacağız." dedi.

"DÜNYADAKİ PETROL VE DOĞALGAZIN YÜZDE 60'I TÜRKİYENİN YAKIN ÇEVRESİNDE"

ABD

'ninTeksaseyaletinin Houston kentinde düzenlenen IHS CERAWeek 2017 Enerji Konferansı'na katılan Albayrak, petrol ve doğalgaz aramalarına ilişkin, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Albayrak,Türkiye'nin, enerji alanında önemli değişikliklerin, yatırımların ve hamlelerin gerçekleşeceği yeni bir döneme girdiğini söyledi.

Dünyadaki petrol ve doğalgazın yüzde 60'ından fazlasınınTürkiye'nin yakın çevresindeki bölgede bulunduğuna dikkati çeken Albayrak, "Dört bir tarafında birçok enerji kaynağı ve zenginlikler bulunanTürkiye'nin, bölgesindeki en istikrarlı ve güçlü ülke olmasının getirdiği sorumluluk ve enerji arz güvenliğinde oynadığı rolü itibarıyla, ülkemiz gelecek dönemde de kararlı ve yoğun çalışmaya devam edecek." diye konuştu.

"BİRÇOK YATIRIM YAPTIK"

Bakan Albayrak,Türkiye'nin son yıllarda doğalgaz depolama ve kaynak çeşitliliği konusunda çok önemli yatırımlar yapmaya başladığının altını çizerek, birçok alanda yatırımların hayata geçirilmesine devam edileceğini belirtti.

Bakanlık olarak son dönemde petrol ve doğalgaz arama çalışmalarına daha da hız verdiklerini vurgulayan Albayrak, şunları kaydetti:

"Özellikle bu yılKaradenizveAkdenizolmak üzere arama ve sondaj konularında önemli hamlelerimiz olacak. Birinci sismik arama gemimizBarbaros Hayrettin'den sonra ikinci gemimiz ileAkdenizveKaradenizsularında daha aktif iki boyutlu ve üç boyutlu sismik çalışmaların yanında, her iki denizimizde de arama faaliyet sürecimizi başlatacağız.Türkiyeiçin artık birçok alanda daha önemli hamlelerin yapılması gereken bir sürece giriyoruz."

"KONFERANSTA KRİTİK GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİRDİK"

Albayrak, dünyanın en büyük ve en prestijli enerji konferanslarından biri olan CERAWeek kapsamında ülke adına çok verimli görüşmeler gerçekleştirildiklerini belirtti.

Yabancı yatırımcılarınTürkiye'ye ilgisini "çok iştahlı" bulduğunu belirten Albayrak, bunun gelecek dönemde "BüyükTürkiye" hedefine ulaşılma noktasında umut verici olduğunu vurguladı.

Albayrak, konferans kapsamında yürüttüğü görüşmelere ilişkin şunları söyledi:

"CERAWeek, her yıl gerçekleştirilen çok önemli bir enerji konferansı. Dünyanın dört bir yanından enerji sektöründeki firmaların, ülkelerin, bakanların katıldığı çok önemli bir organizasyon. Bu sene birçok gündem maddesi doğrultusunda kritik görüşmeler gerçekleştirdik. Bölgemizin enerji politikaları noktasında çok kritik mevzuları muhataplarımızla değerlendirdik. ÖzellikleTürkiye'nin mevcut konumu noktasında çok önemli fikir alışverişlerinde bulunduk. Yabancı sermayeninTürkiye'nin enerji alanındaki farklı yatırımların hayata geçirilmesi konusundaki katkılarına ilişkin önemli görüşmeler yaptık."

09 Mar 2017 - 09:54 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.