Araç Sahipleri Dikkat, Zam Kapıda!

Petrol ve dolarda yaşanan yükselişlerin ardından motorine zam geliyor.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (

PÜİS

), 27 Eylül 2017 tarihinden geçerli olmak üzere motorinde 13 kuruş zam beklendiğini duyurdu.

Halen İstanbul'da ortalama 4.63 liraya satılan motorinin litre fiyatının zamdan sonra 4.76 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

PETROL FİYATLARI YÜKSELİYOR

Kuzey Kore ve ABD arasında yaşanan gerilimin yanında Irak Kürt Bölgesel Yöntemi (IKBY) referandumu petrol fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Brent petrolün varil fiyatı bu sabah sert bir yükselişle 58,45 dolara kadar çıktı. Petrol fiyatları son 26 ayın zirvesinde bulunuyor.

Uzmanlar, bugün Kuzey Kore ve IKBY ile ilgili açıklamaların yanı sıra ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın yapacağı konuşmanın yatırımcı kararları üzerinde etkili olabileceğine dikkat çekiyor.

Öte yandan, bugün Çin'in ham petrol ithalatının ocak-ağustos döneminde yüzde 12 artışla 281,1 milyon tona yükseldiği açıklandı. Çin ham petrol ithalatında yaşanan bu artışın petrol fiyatlarında yukarı yönlü hareket oluşturması bekleniyor.

26 Eyl 2017 - 10:23 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.