Altın yatırımcılarına kötü haber

. Altına para yatıran vatandaşlar altın piyasasının yükselmesini beklerken Şanlıurfa'daki kuyumcular altınların sürekli düşüşte olduğunu

.

Altına para yatıran vatandaşlar, altın piyasasının yükselmesini beklerken, Şanlıurfa’daki kuyumcular, altınların sürekli düşüşte olduğunu söyledi.

Son iki ayda gerilemeye başlayan altın fiyatı, her geçen gün daha da düşüyor.

Şanlıurfa’da altın piyasasındaki mevcut durgunluk devam ederken, altın yatırımcıları bu anlamda üzüldüklerini kaydetti. Geçtiğimiz yıla göre oldukça düşen altın piyasası, düğün sahipleri tarafından olumlu karşılanırken, yatırımcılar ise, altın fiyatlarının yükselmesini bekliyor.

Altın fiyatlarının düşük olmasından kaynaklı satışların iyi olduğunu aktaran kuyumcular, satışlardan memnun olduklarını ancak, fazla kâr kalmadığını söyledi. Kuyumculukta artık kâr olmadığını belirten kuyumcular, altınların ucuzlaması sonucu, pek bir kazanca sahip olmadıklarını belirtti

. Cumhuriyet altınının fiyatı 540 liraya kadar düşerken, yarım altınlar ise 275 liradan alıcı buluyor. Kış ayları dolayısıyla iş yoğunluğunun olmadığını aktaran kuyumcu Ahmet Mel, vatandaşların bu aralar düğünlere yoğunluk gösterdiğini aktararak, “Şanlıurfa’da vatandaşlar, yaz ayları boyunca çalışıyor, kış aylarında ise işler bitiyor.

Hazır iş yoğunluğu yokken, vatandaş, çocuğunu evlendirmek istiyor. Altın fiyatlarının düşük olması da düğünlerde etkili oluyor çünkü, düğünlerde altın olmadan olmuyor.

Altınlardaki ucuzluğu fırsat bilen vatandaşlar, bu fırsatı değerlendirerek, düğünü ucuza kapatmaya çalışıyor. Tabi bir de bu işin yatırımcıları var.

Yatırımcılar maalesef ki, o kadar şanslı değil. Altına para yatıran yatırımcılar bu anlamda üzülüyor” ifadelerini kullandı. Öte yandan altın fiyatlarındaki bu düşüşün ileriki zamanlarda yükselip yükselmeyeceği konusunda herhangi bir bilgi yok.

#

20 Ara 2013 - 00:00 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.