Altın satışlarına yeni düzenleme getiriliyor!

Kuyumculuk sektöründe kredi kartına taksitli satışlar başlıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Resmi gazete'de bugün yayımlanan

Kuyumculuk sektöründe kredi kartına taksitli satışlar başlıyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) Resmigazete'debugünyayımlanan yönetmelik değişikliğinde, kuyumculukta kredi kartıyla satışlara "dört taksit" izni verildi.

Yönetmeliğe, "Kuyumla ilgili harcamalarda bu süre dört ayı geçemez" maddesi eklendi ve bu sınırlamadan "kurumsal kredi kartları" muaf tutuldu.

Yönetmelikte, "Mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlendirilmesi veya ödemenin ertelendiği dönemler de dâhil olmak üzere, kredi kartları ile gerçekleştirilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerinde taksitlendirme süresi dokuz ayı geçemez" maddesi aynen korundu.

Yine değişiklik öncesi var olan, "Kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek telekomünikasyonla ilgili harcamalarda ve yemek, gıda, akaryakıt ile hediye kart, hediye çeki ve benzeri şekillerde herhangi somut bir mal veya hizmeti içermeyen ürünlerin alımlarında taksit uygulanamaz” maddesi de değiştirilmedi.

BDDK, konuyla ilgili değişiklik taslağını Ağustos ayının sonunda internet sitesinde yayımlamıştı.

İMAM ALTINBAŞ: ÇABALARIMIZ SONUÇ VERDİ

Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı veTOBBKuyumculuk Sanayi Meclisi Başkanıİmam Altınbaş, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK), yeni bir düzenleme yaparak kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalara 4 taksit getirmesini sektör açısından çok olumlu bir gelişme olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Çabalarımız sonuç vermiştir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Altınbaş şunları söyledi:

“BDDK’nın kuyumcu mağazalarında kredi kartlarına taksitli satışı yasaklayan yönetmeliğinin 31 Aralık 2013 tarihindeResmi Gazete’de yayınlanması ile başlayan süreç, kuyumculuk ve mücevherat sektöründe yüzde otuzlara varan bir daralmayı da beraberinde getirdi. Kuyumculuk sektörünün en önemli satış kanalı kredi kartı ile gerçekleşmektedir, bu oran % 75 civarındadır ve taksitlidir. Perakende için önemli dönemlerden biri olan Sevgililer Günü, Anneler Günü, evlilik sezonu ciroları yeni karar nedeniyle ciddi oranlarda düşmüştür. Kredi kartı taksit imkanının serbest olduğu diğer sektörlerle rekabetimiz da engellenmiştir.

Yılbaşından bu yana yaptığımız girişimler ve çabalarımızın nihayet amacına ulaştığını görüyoruz. Bu kanun ile, bir nebze olsun sektörün sıkıntısının giderildiğini düşünüyoruz. Sektörümüze taksit uygulamasının yeniden kazandırılması ile ulusal ve uluslararası arenada başarılı bir ivme kazanacağımıza inanıyorum. “

#

16 Kas 2014 - 00:00 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.