Aileler çocukları için ‘kazandıran’ meslek istiyor

GfK ile DigitalTalks'ın araştırmasına göre Türkiye'de her iki ebeveynden biri çocuklarının 'maddi olarak iyi kazandıran” bir mesleği

Araştırma şirketi GfK ve DigitalTalks, Türkiye’de 15 ilde 15 yaş ve üzeri bin 237 kişiyle gençlerin meslek seçimlerine yönelik bir araştırma yaptı.

Araştırmaya katılan her 2 ebeveynden biri çocuklarının mesleklerindeki en temel tercih kriterlerinin “maddi olarak iyi kazandırması’’ olduğunu ifade ederken, ebeveynlerin yüzde 48’i “gelecekte revaçta bir meslek olması’’nın önemli olduğunu dile getirdi.

Gençlerin meslek seçimlerinde ebeveynlerin yüzde 42’si “itibarlı bir meslek olması”, yüzde 22’si “şu anda bu mesleklerde çalışana ihtiyaç olması”, yüzde 5’i ‘’Türkiye’deki koşullara bağımlı olmayan global bir meslek olması’’ ve yüzde 5’i “ailenin mesleği olması” görüşünü paylaştı.

EBEVEYNLER ‘DOKTOR’U TERCİH EDİYOR

Ebeveynlerin yüzde 28’i “Çocuğunuzun öncelikli olarak hangi mesleğe yönelmesini tercih edersiniz?’’ sorusuna “Doktor” karşılığını verirken, yüzde 21’i avukat, hâkim ya da savcı olmasını istediğini ifade etti. Bu meslek gruplarını yüzde 17 ile mühendislik, yüzde 12 ile öğretmen ya da akademisyen izledi. Yapılan araştırmaya göre her 3 kişiden biri, ailelerin gençleri meslek seçimleri konusunda yönlendirmesi gerektiğini düşünüyor.

27 Şub 2017 - 09:59 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.