300 Koyun Projesinde Farklı Modeller Uygulanacak

300 koyun projesi Genç Çiftçi Projesi gibi olmayacak. Genç Çiftçi Projesi kapsamında üreticiye dağıtılan hayvanların kalitesiyle ilgili ciddi sorunlar

300 koyun projesi, Genç Çiftçi Projesi gibi olmayacak. Genç Çiftçi Projesi kapsamında üreticiye dağıtılan hayvanların kalitesiyle ilgili ciddi sorunlar yaşanırken, Bakanlık 300 koyun projesinde benzer sorunların yaşanmaması için farklı bir model uygulayacak. Projeye kapsamında üreticiye verilecek damızlık koyunları üretici kendisi beğenerek alacak. Üretici tarafından beğenilmeyen hayvanlar ise tedarik eden kurumun elinde kalacak.

26 NİSAN'DA BAŞLAYACAK

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, 300 koyun projesinde uygulamaların 26 Nisan'da başlayacağını açıkladı. Fakıbaba, proje kapsamında üreticiye verilecek koyunları üreticinin bizzat kendisinin seçerek alacağını kaydetti.

Türkiye Kırmızı Et Üreticileri Merkez Birliği (TÜKETBİR) İstişare Toplantısı'na katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Fakıbaba, önemli açıklamalarda bulundu. Hayvancılığın endüstriyel hammadde arzını sağlaması, hayvansal proteinin tedariki, kırsal kalkınmanın gerçekleştirilmesi ve köyden kente göçün önlenmesi açısından stratejik bir sektör olduğunun altını çizen Fakıbaba, hayvan sayısının arttırılmasına yönelik projelere dikkat çekti.

250 BİN DÜVE PROJESİ TEMMUZ'DA

Ülkedeki damızlık hayvan açığını kapatmak için üreticiye 250 Bin Düve Projesi kapsamında 3 yılda toplam 250 bin baş düve verileceğini anımsatan Fakıbaba, bunlardan ilk 100 bininin en geç Temmuz'da verilmeye başlanacağını duyurdu.

ÜRETİCİ KENDİSİ SEÇEREK ALACAK

300 Koyun Projesi'nde uygulamaların 26 Nisan'da başlayacağını açıklayan Fakıbaba, burada önemli bir konuya dikkat çekti. Üreticiye verilecek koyunları, üreticinin kendisinin seçerek alacağını belirten Fakıbaba, “Üreticimiz çiftliğe gelecek alacağı koyunları seçecek. Beğenmediği damızlık koyunu almayacak. Çiftlikte beğenilmeyen damızlık koyunlarda getirenlerin elinde kalacak" dedi.

Bilindiği üzere Genç Çiftçi Projesinde hayvan kalitesine yönelik ciddi sorunlar yaşanmıştı. Bakanlığın 300 koyun projesinde benzer sorunların yaşanmaması için böyle bir uygulamaya geçtiği kaydediliyor.

Tarımdanhaber.com

15 Nis 2018 - 18:47 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.