280 bin kişiye iş müjdesi

Başbakan Yıldırım tarafından önceki gün açıklanan 600 bin kişiye iş imkanı sağlayacak paketin ikinci ayağında yeni bir istihdam projesi daha geliyor.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Başbakan Yıldırım tarafından önceki gün açıklanan ve 600 bin kişiye iş imkanı ile reel sektöre toplam 250 milyarlık kredi imkan sunan paketin pazartesi gününden itibaren hayata geçirileceğini söyledi. A Haber’in sorularını yanıtlayan Canikli “Açıklanandan ayrı olarak istihdamda

280

bin kişiyi kapsayacak bir proje daha var” dedi.

Açıklanan paketin son yılların en önemli finansman paketi olduğunu belirten Canikli, 250 milyar liralık finansman destek paketi oluşturulduğunu hatırlattı. Canikli “Bundan yararlanmak için başka bir karara gerek yok. Model çalışıldı. Sadece Kredi Garanti Fonu’na kaynak aktarılması için kanun değişikliği yapılıyor. O da en kısa zamanda gerçekleştirilecek. Fakat biz onu beklemeden pazartesiden itibaren sistemi hayata geçirebiliriz” dedi.

KİMSE İFLAS ETMEYECEK

Sicili bozuk olan KOBİ’lerin kredilerden yararlanıp yararlanamayacağına ilişkin bir soru üzerine Canikli, bu konuyla ilgili çalışmanın çok yakın zamanda gerçekleşeceğini bildirdi. Paketin, sicili bozuk olan KOBİ’leri de rahatlatacağını anlatan Canikli, “Karlılığı olmayan, tamamen batmış ve finansman desteği sağlandığında da ayağa kalkması mümkün olmayan firmalara böyle bir destek verilmeyecek. Bu, ekonomi açısından bir kayıptır” dedi. Canikli, paketin sağladığı imkanlar nedeniyle hiçbir firmanın sıkıntıya girmeyeceğinin, iflas etmeyeceğinin altını çizdi. Paket açıklandığı sırada dolar kurunda yükseliş yaşandığının anımsan Canikli “Nereden gelirse gelsin hangi amaçla olursa olsun bütün riskleri ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz” dedi. Bazı manipülatif hareketlerin olabileceğine işaret eden Canikli “Uluslararası kuruluşlar tarafından da teyit edilmiştir ki Türk bankacılık sisteminin mali yapısı son derece güçlüdür” diye konuştu.

10 Ara 2016 - 11:43 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.