2016 Yılında 15 Bin Esnaf yararlandı

2016 Yılı içerisinde Hükümet tarafından yaklaşık 15 Bin esnafa KOSGEB desteği ile kalkınması sağlandığını belirten Şanlıurfa Esnaf Sanatkârlar

2016 Yılında 15 Bin Esnaf yararlandı
Video için play'e tıklayın

“İNŞALLAH BU YIL TERÖR BELASINDAN KURTULURUZ”


Türkiye’nin terörle mücadele büyük başarılar sağladığını ve 2017 yılında da bu başarının devam etmesi için Esnaf olarak her şeye hazır olduklarını belirten Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay; “2016 yılı ne Yazık ki, Esnaf Sanatkârlarımız ve Milletimiz için birçok kötü yıl bir yıl oldu. İnşallah 2017 yılı Esnafımıza, Sanatkârlarımıza, Türkiye halkına terörden arındırılmış bir yıl geçmesini diliyorum. Terör olayları hem esnafı hem de tüm kesimi olumsuz etkiledi. Yatırım yapmak isteyenler terör belası yüzünden bekleme moduna geçti. Hamt olsun hükümetimiz, terörle mücadele büyük bir başarı elde etti. Mutlaka etkilendik, temennimiz terör belasından biran önce kurtulup ekonomimizin canlanması sağlanır. Yine bu olaylar devam ederken hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız Esnafın durumunu göz önüne alarak büyük destekler sağladı ve sağlamaya devam ediyor. Bu anlamda Hükümetimizin desteği esnafımıza büyük önem arz ediyor ve destek veriyor. 2016 yılının son dönemlerinde 15 Bin esnafa

KOSGEB

kanalı ile faizsiz kredi verildi” dedi.

“250 BİN ESNAFA MAYIS AYINDA DESTEK GELİYOR”


2016 Yılında olduğu gibi 2017 yılı Mayıs ayında Başbakan Binali Yıldırım tarafından 250 Bin esnafa KOSGEB desteğinin yeniden sağlanıp kalkınması ve ayakta durması için karar alacağını vurgulayan Başkan Bakay;” İnşallah, 2017 yılının Mayıs ayında da bu KOSGEB kanalı ile Esnaf ve Sanatkârlarımızın yani 2016 yılında alamayıp 2017 yılında 250 Bin esnafa KOSGEB’den destek verileceği Sayın Başbakanımız tarafından söylenmiştir. İnşallah bu Mayıs ayında yürürlüğe girecek, tüm Esnaf ve Sanatkârlarımız bu destekten yararlanır” diye konuştu.

“KOSGEB DESTEĞİ İÇİN KOBİ VERİ TABANINA GİRİLMESİ LAZIM”


Esnaf Sanatkârlar ve Odalar Birliği Başkanlığı olarak esnafın 2017 yılında yürürlüğe girecek olan KOSGEB’den faydalanması için oda olarak, seminer düzenleneceğini Esnaf ve Sanatkarlara duyuran Başkan Bakay, konuşmalarını şöyle sürdürdü.
“Esnaf ve Sanatlarımızın, Kobi veri tabanına girmelerini istiyoruz. Kobi veri tabanlarına da, Esnaf ve Sanatkarlar Odalarımızın Genel Sekreterliğinde bilgi alınarak semir düzenlenecek. Bu seminerde Kobi belirlemeler nasıl olacak, nasıl yapılacaktır gibi soruların yanıtlarını bilgilenip dosyalar hazırlanacak. Yapılan bilgilendirme ve seminer sonrasında ise ilgili Esnaf Odalar Birliği tarafından dosya KOSGEB’e verilecek. Bütün esnafımızın bilmesini ve duymasını istiyoruz” dedi.

“ESNAF, KIRMIZIÇİZGİDEN ÇIKIYOR”


Bazı esnafların kredi kartı, çek ve senetlerini ödeyememesi nedeniyle kırmızıçizgiye giren ve devlet desteklerinden yararlanamayan esnafa bu yıl içerisinde sicil affının önemini aktaran Başkan Bakay; “ Bilindiği üzere yine hükümetimiz tarafından esnafa büyük bir destek sağlanarak sicil affı geldi. Esnaf ve Sanatkarlarımıza Sayın Başbakanımız onunda müjdesini verdi. Daha önceden kredi kartından, senet ’in den, çekinden dolayı kırmızıçizgi yiyen tüm esnaf ve sanatkarlarımızın kırmızı çizgi denilen sicil affı çıkacaktır. Allah’ın izniyle Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Hükümetimiz bu çalışmayı da en kısa sürede tamamlayacak ve esnafımız derin bir nefes almış olacak. Kırmızıçizgiye giren esnafa daha önce bu hükümet desteklerinden faydalanamıyordu şimdi faydalanacak” diye konuştu.

ESNAFIMIZ RAHAT OLSUN, HÜKÜMET DESTEĞİ GELİYOR


Türkiye’nin Terörle Mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalar neticesinde ister istemez esnafın etkilendiğini ve bunun için Hükümet tarafından büyük destekler geleceğini Esnaflara açıklayan Esnaf Sanatkarlar ve Odalar Birliği Başkanı Mehmet Şefik Bakay;” 2016 yılında esnafımız zor dönemden geçti. Türkiye büyük bir zafer direnişi ile terörle mücadele etti. Esnafımız rahat olsun nasıl ki 2016 yılı içerisinde esnafa hükümetimiz desteğini esirgemedi 2017 yılında da büyük destekler sağlayacak” diyerek rahat olmalarını istedi.

13 Oca 2017 - 10:33 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.