10 Bin kişi daha çıkarılıyor!

Avrupa'nın en büyük bankalarından biri olan Deutsche Bank'ın 10 bin çalışanı daha işten çıkarmayı planladığı öne sürüldü.

Deutsche Bank finans başkanının geçen ay personeltemsilcilerine, bankada planlanan işten çıkarmanın iki katına çıkabileceğini ve 10 bin kişinin işine son verilebileceğini söylediği bildiriliyor.

He ne kadar banka tarafından açıklanmış böyle bir karar yoksa da, Marcus Schenk'in kapalı bir toplantıda sarf ettiği bu sözler milyarlarca euroluk ceza ödeme ve yatırımcı güvenini yitirme ihtimaliyle yüz yüze olan bankanın daha büyük çaplı maliyet kısıntısına gidebileceğinin işareti olarak görülüyor.

"10 BİN KİŞİ İŞTEN ÇIKMAK ZORUNDA"


Adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, "Schenk bankanın maliyetleri düşürmek için 10 bin kişiyi işten çıkarmak zorunda olduğunu söyledi" dedi.

Deutsche Bank bu konuda görüş belirtmeyi reddetti. Bu gibi maliyet kesintilerinin uygulanması yıllarca sürebilir ancak böyle bir hedefin konulması, yatırımcılara bankanın bu sorunu aşmaya kararlı olduğu yolunda güven verebilir.

Avrupa Merkez Bankası Deutsche Bank'ın maliyetlerinin fazla şişkin olduğu görüşünde.

Kaynak: Finans.Haberler.com

14 Eki 2016 - 22:57 - Ekonomi

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.