Urfa’da öğrenci velilerinden tepki

Şanlıurfa'da okulda temizlik yapılmadığını ve okulda güvenliğin olmadığını öne süren öğrenci velileri duruma tepki gösterdi.

Urfa’da öğrenci velilerinden tepki
dersim
Video için play'e tıklayın

Şanlıurfa’nın Eyyübiye İlçesi’ne bulunan Cumhuriyet ilk ve ortaokulu velileri, okulun güvenlik, temizlik görevlisi eksikliğini, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden soruna çözüm bulunmasını istedi.
Okulun önünde toplanan çok sayıda veli, çocuklarının güvenliğinin olmadığını Suriyeli çocuklarla sürekli kavgaların gerçekleştiğini dile getirdi.

“VELİLİLER ÇOCUKLARININ SURİYELİLERLE AYNI OKULDA OKUMASINI İSTEMİYOR”


Toplanan öğrenci velileri adına konuşan öğrenci velisi Funda Durgun, Çocuklarının Suriyelilerle aynı okulda okumalarını istemediklerinin belirterek “ bu üç yıldır kendi ülkemizde mağduruz. Suriyeli müdür çocuklarımızı vuruyor, benim çocuk 60 aylık saat 6’da gönderiyorum, onlar rahat etsin öğleden sonra geliyor. Bizim çocuklarımız 3 yıldır sabahın erken saatinde kalkarak okula gidiyor. Çocuğun bağışıklık sistemi çöktü. Biz bütün topluluk şikayetçi şahsım olarak Suriyelilere yardım götürmüş biriyim. Ama biz burada Suriyelilerin göstermiş olduğu tavırlar, davranışlar bizim çok zorumuza gidiyor” dedi.

“OKULDA TEMİZLİK YOK GÜVENLİK GÖREVLİSİ YOK”


Okullarında güvenlik görevlisinin olmamasından dert yakınan Durgun, “ okulda güvenlik söz konusu değil, ne bir güvenlik kamerası var. Çocuk dayak yemiş kendine kaldı bir şey ispat edemedik. Temizlik çöküş halinde, çocuklarımızın sağlığı veremde olsa kanser de olsa kimsenin kesesinde değil” şeklinde sitem etti.

SURİYELİ MÜDÜR YARDIMCISININ ÖĞRENCİ DARP ETTİĞİ İDDİASI


Öte yandan bir başka veli ise öğrencilerinin Suriyeli bir müdür yardımcısı tarafından darp edilidğini iddia etti.
Öğrencinin Suriyeli bir müdür yardımcısı tarafından darp edildiğini iddia eden öğrenci velilerinden Mehmet Aşık, “3 Ekim Pazartesi günü okul dağılımında Suriyeli hizmetli öğrenciyi sınıfa kapatıp ondan sonra Suriyeli müdür yardımcısını çağırıp öğrencileri sınıfta darp ediyor. Darp ettikten sonra bizde hastaneye gittik, hastaneden darp raporu aldık. Ondan sonra bizi Sarayyönü Karakolu’na yönlendirdiler oradan da şikayetçi olduk, ondan sonra çocuk şubeye gittik. Bu Suriyeli öğrenciler ile Türk öğrencilerin iç içe okumasını kabul etmiyoruz. Yani bunun raporları da var elimizde artı kamera kayıtları var çocukların darp edildiğine dair geçen yıl böyle bir şey yaşamadık ama bu yıl bunlar kendilerini aştılar. Biz bu Suriyelilerle birlikte okul okumalarını istemiyoruz. Suriyelilere farklı bir bina yapsınlar, onlar ayrı bir yerde okusun Türk çocukları ayrı bir yerde okusun. Bu bu şekilde olmaz yani

12 Eki 2016 - 14:37 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.