Urfa'da Bitkilerdeki Sanatı ilahi konferansı

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda 'Bitkilerdeki Sanatı İlahi” adlı konferans düzenlendi.

Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi İlahiyat Fakültesinde yapılan ve Biyoloji Bölüm başkanı Prof. Dr. Hasan Akan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, öğretim elemanı ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

GÖNÜL DÜNYAMIZ YEŞİLLİKLERLE GÜZELLEŞİYOR

Çiçeklerin renkleri, kokuları ve süsleri birer ihsanı ilahi ve hediye-i rahmanidir” diyen Prof. Dr. Akan; “Pas tutmuş yüreklerin baharda uyanması, ilahi aşkı bulması lazım. İlahi aşkı arayanlar için muhteşem güzellikler var. İlahi sanatları temaşa etmemiz gerekiyor. Oysaki gönül dünyamız yeşilliklerle güzelleşiyor. Bazen gördüğümüz bir güzel manzara bir hafta gönül dünyamızı etkiliyor. Her göz kapaklarımızın açılışı, gönül dünyamıza gönderilen bir fotoğraf ustası demektir” dedi.

FITRATIMIZDA ÇİÇEKLERE DERİN SEVGİ VAR

Her insan, penceresinden yakaladıklarıyla bir fotoğraf sanatçısı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Akan; “Çiçeklerin renklerine, kokularına, süslerine kendimizi vermek lazım. Kâinatın ahengine kulak vermek gerekir. İnsanın fıtratında çiçekleri sevmek var. Çiçeklere derin sevgi var fıtratımızda… Nadide, görkemli ve göz kamaştıran bu güzellikler karşısında insanoğlu aciz kalıyor. İnsanın güzelliğe yatkın bir tarafı var. İnsanla-Çiçekler arasında bir kodlama var adeta. Çiçeklerin göze dokunan, buruna dokunan, kulağa dokunan birer manaları var. Bu güzellikler, adeta duygularımızın rızkıdır” diye konuştu.

08 Mar 2016 - 12:27 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.