Şanlıurfa Milli Eğitimde Skandal İddia!

Ankara Milli Eğitim Bakanlığından Şanlıurfa'ya gönderilen bir kamyon kitap 500 TL için dağıtılamadı.

Şanlıurfa Milli Eğitimde Skandal İddia!
Video için play'e tıklayın

İddiaya göre, Ankara’dan öğrencilere ücretsiz dağıtılması için 27 ton ders kitabı, Tır ile Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim etmek için getiren Kamyon Şoförü İsa Uslu , “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri tarafından kitapların depolara taşınması için kendisinden

500

lira hamalparası istediğini ileri sürüp polise başvurdu. Olay yerine gelen Polis ekipleri şikayetçi ve şikayet edilenler hakkında işlem başlatıldığı öğrenildi.
Milli Eğitim Bakanlığı, 2016- 17 eğitim öğretim yılında öğrencilere ücretsiz dağıtılması için 27 ton ders kitabını 2 bin 600 liraya anlaştığı nakliyeci İsa Usla aracılığıyla Şanlıurfa'ya gönderdi. İsa Uslu, 09 LU 070 plakalı TIR ile Ankara'da yüklediği 27 ton ders kitabını, sabah saatlerinde Şanlıurfa'daki Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait depoya ulaştırdı. İddiaya göre, burada yetkililer Uslu'dan ya kitapları depoya boşaltmasını ya da 500 lira hamal parası ödemesini istedi. İsa Uslu, bu talebi kabul etmeyerek polise başvurdu.
Nakliyeci İsa uslu "Ankara'dan yüklediğim kitapları belirtilen adrese. getirip teslim ettim. Ancak, bana görevliler 27 ton kitabı benim boşaltmamı istedi. Ben bu durumu kabul etmeyince 500 lira hamallık ücreti istendi. Mazotun litresi 4 lira 30 kuruş. Ankara'dan Şanlıurfa'ya 1800 lira mazot yaktım. 200 lira ise komisyon için ücret ödedim. Bana geriye 600 lira kalıyor. Bunun 500 lirasını da buradaki Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri istiyor. Ben kanuni hakkımı kullanarak polise başvurdum. Çözüm bulunmadığı takdirde gerekirse aracımı yediemine teslim edeceğim."dedi.

24 Eki 2016 - 12:27 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.