Urfa Dağlarının "Ceylan" Öğretmeni

İstanbullu sınıf öğretmeni Ceylan Gaygusuz geçen yıl atandığı Şanlıurfa merkeze yaklaşık 80 kilometre mesafede bir dağ mahallesindeki okulda öğrencilerini

İstanbullu sınıf öğretmeni Ceylan Gaygusuz, geçen yıl atandığı Şanlıurfa merkeze yaklaşık 80 kilometre mesafede bir dağ mahallesindeki okulda öğrencilerini geleceğe hazırlıyor.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde sınıf öğretmenliği bölümünü bitirdikten sonra hayallerinin mesleğine 2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde atandığı Merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Akçiçek Mahallesinde başlayan 25 yaşındaki Ceylan öğretmen, tüm olumsuzluklara rağmen görevini en güzel şekilde yerine getirmek için çalışıyor.

Ceylan Gaygusuz, Tek Tek Dağları Bölgesinde yer alan 60 haneli ve taşımalı sistemle yaklaşık 400 öğrencinin eğitim gördüğü mahallede cep telefonu çekmediği için, diğer öğretmenler gibi büyük sıkıntılar yaşadı. Kent merkezindeki evinden okula gidip gelmek için her gün yaklaşık 160 kilometre kateden Ceylan Gaygusuz, iş adamı babası Hüseyin Gaygusuz'un da desteğiyle GSM Operatörü yetkilileriyle görüşerek sorunun çözümü için uğraştı.

Gaygusuz, uzun çabalar sonucunda bölgeye verici yerleştirilmesini sağladı. Böylece hem okulun bulunduğu yerleşim yerinin hem de bazı çevre köylerin iletişim sorunu çözüme kavuştu.

"Öğrenci Velilerine De Ulaşamıyorduk"

Aynı zamanda konservatuar eğitimi alan ve ilk türkü klibini yayınlamaya hazırlanan Ceylan Gaygusuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllarca İstanbul'da yaşadıktan sonra bölgenin koşullarına alışmasının zaman aldığını anlattı.

Mesleğini çok sevdiğini bu nedenle pes etmeyi hiç düşünmediğini aktaran Gaygusuz, şunları kaydetti:

"Okulumuza farklı köylerden yaklaşık 400 öğrenci geliyor. Okulda 15 öğretmeniz. Her gün 80 kilometrelik yolu gidip geliyoruz. Cep telefonu şebekelerinin çekmemesi nedeniyle büyük sıkıntı yaşadık, ailelerimizle görüşemiyorduk, iletişim kuramıyorduk. Öğrenci velilerine de ulaşamıyorduk. Telefonla görüşmek için yüksek tepelere çıkmak durumunda kalıyorduk. Böyle olunca ailem de rahatsız oldu. Bana ulaşamadıklarında endişeleniyorlardı. Bunun üzerine babam tanıdığı operatör şirketi yetkilileriyle görüşüp durumun çözülmesi için çalışma başlattı. Uzun süren çabanın sonunda köye verici yerleştirildi ve artık oturduğumuz yerden telefonla görüşüp internete girebiliyoruz."

Doğuda bir köy okulunda öğretmenlik yapma hayaline kavuştuğu için mutlu olduğunu anlatan Ceylan Gaygusuz, "Burada görev yapmak zor ama aynı zamanda keyifli. Sonuçta bunun için eğitim aldık. Zorluklarla mücadele etmezseniz bu meslekten doyum alamazsınız öğrencilere bir şey veremezsiniz hizmeti yerine getirmemiş olursunuz. O yüzden neyle mücadele edersek edelim, hangi sorunlarla karşılaşırsak karşılaşalım her şey hem çocuklar için hem de ülkemizin daha iyi yerlere gelmesi için." diye konuştu.

Mahalleliler Mutlu

Mahalle muhtarı Hasan Kaynak da defalarca talepte bulunmalarına rağmen bölgeye verici yerleştirilmediğini, bu nedenle büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi.

Kaynak, "Ceylan hocanın babası sayesinde köyümüzün şebeke sorunu çözülmüş oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Komşu köylerimiz de bundan yararlanıyor." dedi.

Vatandaşlardan Latif Çoban ise mahalleye yerleştirilen verici sayesinde iletişim sorunlarının ortadan kalktığını belirterek, "Hem biz, hem komşu köyler şebeke sayesinde rahat bir nefes aldı. Hüseyin Gaygusuz ve Ceylan hocamıza teşekkür ediyoruz. Daha önceden iletişimde büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Şimdi evin içinde oturarak konuşabilmenin keyfini yaşıyoruz. Ayrıca internet var, her şey daha güzel oldu." şeklinde konuştu.

AA

20 Eyl 2018 - 14:25 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.