Üniversiteli Ağabeylerinden Minik Öğrencilere Ayakkabı

Şanlıurfa'da 7 tane üniversite öğrencisinin kurduğu Yardım Umut Sevgi Eğitim ve Paylaşma Derneği (YUSEPDER) Suruç ilçesine bağlı kırsal bir

Şanlıurfa'da 7 tane üniversiteöğrencisinin kurduğu Yardım, Umut, Sevgi, Eğitim ve Paylaşma Derneği (

YUSEPDER

) Suruç ilçesine bağlı kırsal bir mahalle okulunda okuyan minik öğrencilere kışlık ayakkabı hediye etti.

Şanlıurfa'da üniversiteli bir öğrencinin 6 arkadaşıyla birlikte kurduğu YUSEPDER, yetim ve ihtiyaç sahibi çocuklar için başlattığı kampanya sonucu topladığı kışlık botları Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki bir kırsal mahalle okulunda okuyan miniklere hediye etti. Kırsal mahalleye giden dernek üyesi üniversite öğrencileri, hayırseverlerden ve üniversitedeki öğrencilerden aldıkları ayakkabıları, kendi elleriyle öğrencilere giydirdi. Ayakkabısını alan bir kız öğrencinin mutluluğu ise dernek üyelerini duygulandırdı.

Öğrencilere kışlık ayakkabı hediye edilmesiyle ilgili açıklama yapan YUSEPDER Başkanı Abdulkadir Akyıldız, "Yaşadığımız manzara her insanın kaldırabileceği bir manzara değildir. Bizler üniversite öğrencileri olarak eğer bu büyük sorumluluğu kendimize ilke ve iş edinmişsek, bütün insanların elini taşın altına koyup yetim kardeşlerimize el uzatması gerekir. Çocukların birçoğunun temiz bir ayakkabısı yok, çoğu yırtık. Soğuktan ayakları mosmor kesilmiş. Kış, özellikle ailevi durumları iyi olmayan çocuklar için büyük bir çile. Çoğu yerde bir metreyi bulan karda ya yırtık ya da lastik pabuçla okula gidiyorlar. Lütfen bir çift ayakkabı bile olsa desteklerinizi esirgemeyin" diye konuştu.

05 Ara 2016 - 10:48 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.