Sözleşmeli öğretmenliğe ek atama geliyor!

Sözleşmeli öğretmenlik için MEB'den ek atama açıklaması geldi! Peki Sözleşmeli öğretmenlik ek atama ne zaman başvuru nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı, internet sitesinden yaptığı açıklamada sözleşmeli öğretmenlik için ek atamaların yapılacağını duyurdu. Pekisözleşmeli öğretmen ek atamasında kaç atama yapılacak? Sözleşmeli öğretmenlik ek ataması başvurusu ne zaman, nasıl yapılır?

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EK ATAMASINDA KAÇ ATAMA OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığınca (

MEB

), geçen yıl içerisinde sözleşmeli öğretmenlik için yapılan sözlü sınavdan 60 ile üzerinde puan alan ve atanamayan adaylar arasından bin 367 ek atama yapılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN EK ATAMASI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

MEB'in yaptığı açıklamaya göre geçtiğimiz yıl sözleşmeli öğretmenlik için başvurus yapan adaylardan KPSSP121 ve KPSSP10 puan türünden sözlü sınava katılan ve sınavdan 60 ve daha fazla puan alan adayların ek atama çerçevesinde atanabileceğini duyurdu.

Adaylar eğitim kurumu tercihlerine ilişkin başvurularını 30 Mart-5 Nisanda "//mebbis.meb.gov.tr" ve "//ikgm.meb.gov.tr" adreslerinden yapabilecek.Başvurular, 5 Nisan Çarşamba günü saat 16.00'da sona erecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinden "Sözleşmeli öğretmenliğe ek atama" duyurusu yayımlandı.

Buna göre, geçen yıl sözleşmeli öğretmenliğe başvuruda bulunanlardan KPSSP10 ve KPSSP121 puan türlerine göre sözlü sınava katılan ve sınavdan 60 ile üzerinde puan alan ve atanamayan adaylar arasından bin 367 pozisyona ek atama gerçekleştirilecek.

Bakanlığın belirlediği 39 farklı alanda, yeniden eğitim kurumu tercihi başvurusu alınacak.

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecek. Atamalar 7 Nisanda adayların tercihleri de göz önünde bulundurularak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Adayların puanlarının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin
devamı halinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.

24 Mar 2017 - 17:39 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.