Samsung Suruç’a okul yapıyor

Samsung Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'ne 4 bin öğrenci kapasiteli okul yapıyor.

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Cho, Gaziantep ve Suruç’a 4 bin öğrenci kapasiteli 4 okul ve 900 yatak kapasiteli " SamsungHastanesi" kurulacağı müjdesini verdi.

Güney Kore’nin Ankara Büyükelçisi Yunsoo Cho, Gaziantep ve Suruç’a 4 bin öğrenci kapasiteli 4 okul yapılacağını açıkladı. Cho, Gaziantep’e İtalya-Samsung ve Türkiye ortaklığında bin 900 yatak kapasiteli “Samsung Hastanesi” kurulacağını da vurguladı. Cho, Suriyelilerin yoğun olduğu bölgelere gittiğini ve etkilendiğini belirterek, bu konuda Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile ikili ilişkiler içinde olduklarını belirtti.
Cho, Suriyeliler için Gaziantep ve Suruç’a bazı yatırımlar yapacaklarını ifade ederek, “Gaziantep’e Samsung markalı bir hastane kuruluyor. İnşaat başladı. Hastanede, personelin çoğu Türk olacak. Hastane kurma fonunu Samsung’un sağladığını biliyorum. Toplam 4 okul yapılacak. Bunlardan 2’si Gaziantep’te, 2’si Suruç bölgesinde olacak. Gaziantep’teki okulların birinin ekim ayında açılışı yapılacak. Her bir okul bin öğrenci kapasiteli olacak” dedi. Büyükelçi Cho, “Önümüzdeki yıllarda, 6 adet sağlık merkezi kurmayı hedefliyoruz. Henüz ne kadar büyük ölçekli olacağına dair kararları vermedik” diye konuştu.
Habertürk

08 Eki 2016 - 18:34 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.