Müfredata 2 Yeni Dil Daha

Milli Eğitim Bakanlığınca gelecek yıl ortaokullarda Arnavutça ve Boşnakça seçmeli ders olarak müfredata alındı.

Milli Eğitim Bakanlığınca (

MEB

), gelecek yıl ortaokullarda Arnavutça ve Boşnakça dilleri seçmeli ders olarak müfredata alındı. Programları Talim ve Terbiye Kurulunun onayından geçen her iki dil, Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında ortaokullarda seçmeli okutulacak.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bosna-Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanlığı himayesinde geçen yıl nisan ayında düzenlenen "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında, Bosna Hersek devlet okullarında seçmeli ders olarak Türkçe öğrenen öğrenciler için "4. Geleneksel Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Bakanlık heyetinin bu programa katılımı sırasında, Türkiye'deki ortaokullarda Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında Boşnakça ve Arnavutça dillerinin de okutulması talebi gündeme geldi.

Bu çerçevede MEB ile Trakya Üniversitesi arasında, öğrencilerin farklı kültürleri tanımalarını sağlamak, Türkiye'de yaşayan diller ve lehçeleri gelecek kuşaklara aktarabilmek amacıyla ortaokul öğrencilerine seçmeli Yaşayan Diller ve Lehçeler dersi kapsamında Arnavutça ve Boşnakça okutulması için geçen yılın ekim ayında işbirliği protokolü imzalanmıştı.

PROGRAMIN TALİM VE TERBİYE SÜRECİ TAMAMLANDI

Boşnakça ve Arnavutça ders müfredatı, MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün de katkılarıyla hazırlanarak değerlendirilmek üzere Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığına sunuldu.

Değerlendirme süreci tamamlanan programın, ders kitap yazım çalışmalarına başlandı. Öğrenciler, gelecek eğitim öğretim döneminden itibaren ortaokullarda Boşnakça ve Arnavutça dillerini tüm kademelerde seçmeli öğrenebilecek.

23 Şub 2017 - 15:09 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.