Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: Bu Sene TEOG Yapılmayacak

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu yıl TEOG sınavının yapılmayacağını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanıİsmet Yılmaz, bu sene

TEOG

sınavının olup olmayacağı sorusuna ilişkinTEOG'un kaldırılmasına karar verildiğini vurgulayarak, "TEOG bu sene uygulanmayacak. Çocuklarımız yarış atına dönüyor. Çocuklar büyüyor, büyüdüğünün farkına varmıyor. Etüt merkezleri arttı TEOG'dan dolayı. Çocukların yarış atına dönmesini hangi anne baba ister. Bize güvenin. Hiçbir kimsenin kaygılanmasına gerek yok, iyiye gidiyor" diye cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir televizyon programında, TEOG sınavına ilişkin, "Ben TEOG olayını istemiyorum ve bunu da artık yanlış buluyorum. TEOG'un kaldırılması lazım. Biz TEOG'la mı geldik?" açıklamasında bulunmuş, ardından Başbakan Binali Yıldırım ile İstanbul'da bu konuda bir görüşme yapmıştı. Sınavın kaldırılması için Milli Eğitim Bakanlığı'nca çalışma başlatılmıştı.

Başbakan: TEOG yarışa döndü, istediğiniz okula gidecek, stresten kurtulacaksınızBaşbakan Binali Yıldırım, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, TEOG için, "Zaman içerisinde yarışa döndü, stresinizi artırdı" dedi. Yıldırım yeni sistem için, "İstediğiniz yere gideceksiniz" açıklamasında bulundu.

19 Eyl 2017 - 12:04 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.