MEB, Yılın En Kaliteli Okullarıni Seçiyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yılın kaliteli okul ve ekibini belirlemek amacıyla okulları gezerken Türkiye'nin en kaliteli 10 okul ve 10 ekibini

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yılın kaliteli okul ve ekibini belirlemek amacıyla okulları gezerken, Türkiye’nin en kaliteli 10 okul ve 10 ekibini belirledi. Bakanlık, en iyi üç okul ve kurumuna ödül verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, 2005 yılında Tebliğler Dergisi’nde yayımlanan ’Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi’ kapsamında yılın kaliteli okul ve ekipleri seçiyor. Bakanlık yapılan değerlendirme sonucunda saha ziyareti yapılacak okul kategorisinde 10, yılın ekibi kategorisinde de 10 okul belirledi. Seçilen en iyi 20 okulu gezecek Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye’nin en kaliteli 10 okul ve 10 ekibini belirleyecek.

Bakanlık, Toplam Kalite Yönetimini (TKY) diğer ülkelerde başarıyla uygulanmış yöntemlerinden de faydalanarak uygulamaya başladı. Bu çerçevede, 1999 yılında ’TKY Uygulama Yönergesi’ ve ’TKY Uygulama Projesi’ ile çalışmalar başlatıldı. 2001 yılında yayımlanan ’MEB Taşra Teşkilatı TKY Yaygınlaştırma Projesi’ ile de çalışmaların okullara kadar yaygınlaştırılması sağlandı.

BUGÜNE KADAR 224 OKUL VE KURUM ÖDÜLLENDİRİLDİ

2005 yılında, TKY çalışmalarında ortaya çıkan başarılı uygulamaların tanıtılması ve bu başarıyı gösteren okul ve kurumların ödüllendirilebilmesi için ’MEB TKY Uygulamaları Ödül Yönergesi’ yayımlandı. Bu yıldan itibaren her yıl artarak geniş katılımlarla ’eğitimde kalite’ ödülleri törenle sahiplerine verildi. Ayrıca bu tören programlarında, paylaşım toplantıları, stant kurulumları gibi iyi uygulamaların katılımcılarla paylaşılması ve bu şekilde yaygınlaşmanın sağlanması hedeflendi. Bugüne kadar, ülke genelinde ödül sürecine 22 bin okul-kurum başvuruda bulundu ve bunlardan 224’ü ödüllendirildi.

2012-2013 eğitim öğretim yılında da il birincisi olarak okul-kurum kategorisinde 61, ekip kategorisinde 76 olmak üzere toplam 137 ödül başvuru raporu Bakanlığa geldi. Bakanlık Değerlendiricileri ile il kalite temsilcilerden oluşturulan komisyonlarca 18-27 Mart 2013 tarihleri arasında yapılan değerlendirme sonucunda okul/kurum kategorisinde 10, ekip kategorisinde 10 okul/kurum saha ziyaretine katıldı. Söz konusu okul ve kurumlara nisan ve mayıs aylarında saha ziyaretleri yapılacak.

Saha ziyaretleri kapsamında okullara verilecek puan ile ilk üçe giren okul ve kurumlara ödül verilecek. Finalist okullara ise teşvik ödülü verilmesi öngörülüyor. Ödüller, 10 Haziran’da Ankara’da Başkent Öğretmevi’nde düzenlenecek, ’Okullarda TKY Uygulamaları Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni’nde sahiplerine sunulacak. Saha ziyaretleri, ödüle esas olan çalışmaların bizzat yerinde görülmesi amacıyla yapılacak. Ödül başvuru raporlarında anlatılanların saha ziyaretinde görülüp incelenmesi sonucunda yapılacak değerlendirme ile raporlara tekrar puan verilecek. Bu puanlar esas alınarak okul/kurum ve ekip kategorilerinde birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri alacaklar belirlenecek.

Yılın en kaliteli okulları adayları şunlar: "Hasan Ali Yücel Anadolu Öğretmen Lisesi (Ankara/Çankaya), Hanım Ömer Çağıran İlköğretim Okulu (Antalya/Muratpaşa), Atatürk İlkokulu (Balıkesir/Ayvalık), TOKİ Ortaokulu (Bartın/Merkez),Tiryaki Hasan Paşa İlköğretim Okulu (İstanbul/Bağcılar),Derviş Güneş İlköğretim Okulu (Kayseri/Talas), Suphi Öner Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu (Mersin/Yenişehir), Özel Çağlayan İlkokulu/Ortaokulu (Şanlıurfa/Merkez), Tokat Anadolu İmam Hatip Lisesi (Tokat/Merkez),Kasımlı İlköğretim Okulu (Zonguldak/Alaplı)"

Yılın en kaliteli ekibi adayları şunları; "Mevlana Ortaokulu (Adıyaman/Kahta),İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Antalya/Merkez), Aşağı Yakacık İlköğretim Okulu (Aydın/Nazilli), Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (İstanbul/Tuzla), Yavru Vatan Anaokulu (Kayseri/Talas), Çağatay Uluçay İlköğretim Okulu (Manisa/Merkez), Tarsus Şehit Yurdakul Alcan Ortaokulu (Mersin/Tarsus),Muş Anadolu İmam Hatip Lisesi (Muş/Merkez), Anadolu Sağlık Meslek Lisesi (Tokat/Merkez), Ormanlı İlkokulu/Ortaokulu (Zonguldak/Ereğli)"

Haber7

#

03 Nis 2013 - 00:00 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.