Liselere Geçişte Yeni Sınav Sistemi Açıklanıyor

Başbakan Binali Yıldırım Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademik yıl açılışında konuşuyor

İşte Başbakan'ın konuşmasından satır başları

Eğitime son 15 yılda eğitime yapılan yatırım 11 kat artış sağlandı. Eğitim verenlerin de alanların da en iyi imkanlara sahip olmasını önemsiyoruz. Eğitimde kaliteyi sağlamak için gayret gösteriyoruz.

YABANCI ÖĞRENCİDE HEDEF 350 BİN

Dünyada 50 ülkenin nüfusundan daha fazla üniversiteye giden öğrencimiz var. Şuan 110 bin civarı yabancı uyruklu öğrencimiz var ama yetmez Türkiye'de en az 350 bin yabancı öğrenci olması lazım. gelen her öğrenci bizim gönüllü elçimizdir. Ne kadar çok öğrenci gelirse o kadar çok ülkemizi tanıtan gönüllü elçilerimiz olur.Üniversite öz güven kazanılan bir yerdir.Üniversitelerimiz hayata bakışı çok daha sağlıklı hale getiren çok önemli kurumlardır.

BAHÇELİ'NİN TEKLİFİNE YEŞİL IŞIK

Bugünlerde üniversite sınav sisteminde bir değişime gidildi ve sınav basitleştirildi. Asıl problem üniversitelerde girişin sadece sınava endekslenmesi. O tarihte yapılacak olan sınava bütün kaderimiz bağlanmamalı. Dün Sayın Bahçeli Üniversite sınavı kalksın dedi, kendisi akademisyen olduğu için söylediklerine daha dikkatle bakmak lazım. Bunu dikkatle inceleyeceğiz.

TEOG İÇİN TARİH VERDİ

TEOG'u bu seneden itibaren uygulamayacağız. Bunun üzerinden çeşitli tezviratlar yapılıyor. Bunların hiçbirisi gerçekle bağdaşmıyor. Öğrenciler okullarında okumaya devam ediyor. Bir hafta içinde detaylarını velilerle paylaşacağız. Daha konforlu bir şey getiriyoruz.

KAYNAK:HABER7

18 Eki 2017 - 15:54 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.