LGS Sınavındaki İl Başarı Sıralamasında Şanlıurfa Sondan 3’ncü

1 Haziran cumartesi günü (LGS) Liselere Yerleştirme Sınavı gerçekleşti. 1 milyon 29 bin 555 öğrencinin katıldığı sınavın sonuçları bugün açıklandı.

Sınavın açıklanmasının ardından İllere göre sınavın başarı sonuçları da ortaya çıktı. İllerin LGS sınav başarı sıralamasında Türkiye de eğitim sıralamasında önce ki yıllar da birinci olan Tunceli (Dersim) gelirken 81 İl’in sınav başarı sıralamasın da Şanlıurfa 78’nci oldu. İl başarı sıralamasının en son İl’i ise Şırnak oldu.

LGS il başarı sıralamasıyla beraber illerin eğitim ve öğretimde ki eğitimdeki yeri de belirlenmiş oldu. Doğurganlık ve genç yaş ortalaması ile Türkiye 1’nci olan Şanlıurfa’nın eğitimdeki başarı sıralamasının son sıralarda olması Şanlıurfa’nın eğitimde ki gelişiminin içler acısı olduğunu da ortaya koydu.

25 Haz 2019 - 00:05 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.