KPSS başvurusu nasıl yapılır?

KPSS milyonlarca memur adayının katılımıyla gerçekleştirilecek. KPSS için 13 Mart'ta başlayan başvuru süreci bugün sona eriyor. Peki KPSS başvurusu

Kamu Personeli Seçme Sınavı (

KPSS

), bu yıl da milyonlarca memur adayının katılımıyla gerçekleştirilecek. KPSS için 13 Mart'ta başlayan başvuru süreci, bugün sona eriyor. PekiKPSS başvurusu nasıl yapılır?

KPSS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Memur olmak için girilecek sınav olan KPSS'ye başvuru yapmak için ilk olarak

ÖSYM

'nin Aday İşlemleri Sistemi (AİS)'ne T.C. Kimlik No ve aday şifresi ile giriş yapmak gerekiyor. Ardından "Başvuru Sürecindekiler" sekmesinden 2017-KPSS'yi seçerek başvuru işlemlerine başlayabiliyorsunuz.

KPSS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Başvurunuzu tamamlarken aynı zamanda internetten ödemenizi de yapabilirsiniz. Kredi kartı ile KPSS ücretini internetten ödeyebiliyorsunuz. Ayrıca internet üzerinden ödeme yapmak istemeyen adaylar, ödeme için uygun olan bankalara KPSS ücretlerini yatırabiliyor.

ÜCRETLER HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

KPSS ücretleri; Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç); Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı; Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) üzerinden yatırılabilecek.

KPSS NE ZAMAN YAPILACAK?

Binlerce kişi tarafından merakla beklenen 2017-KPSS geldi çattı. Memur olabilmek için hazırlık içinde olan adaylar, başvurularını yarından itibaren yapmaya başlayacak. Sınav, 21 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Sonuçlar ise 16 Haziran tarihinde açıklanacak.

SINAVLARDA 09:45 KURALINA DİKKAT

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından ilk defa geçtiğimiz günlerde yapılan üniversiteye geçişin ilk aşaması olan YGS'de 09:45 saat kuralı uygulanmıştı. İlk defa bu yıl uygulanan bu saat uygulaması nedeniyle YGS'ye birçok aday geç kalmış ve sınavlara girememişti. Hem sosyla medyada hem de toplumda tartışmalara neden olan 09:45 saat kuralı KPSS'de de geçerli olacak. 2017 KPSS'de 09:45'den sonra gelen adaylar sınav salonlarına alınmayacak.

ADAYLARIN SINAV MERKEZLERİNEGETİRMELERİ GEREKEN BELGELER

*Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı

*Süresi geçerli pasaport, pasaportları bulunmayan KKTC vatandaşlarının fotoğraflı vekimlik numaralı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kimlik Kartı

*Askerî öğrenciler için askerî kimlik belgesi (Bu özel durum, muvazzaf askerler içingeçerli değildir.), tutuklu/hükümlü adayların bu durumlarını kanıtlayan fotoğraflıresmî belge

*Türk vatandaşlığından izin ile ayrılanlar ve bunların kanuni mirasçılarına aitPembe/Mavi Kartlar

Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile adayın fotoğrafıbulunacaktır. Belge üzerinde adayın fotoğrafı bulunması zorunludur. Adaylar, bubelgelerinin yazıcıdan dökümünü edinirken belge üzerinde fotoğraf olmasına özengöstermelidirler. Adaylar internetten edinecekleri bu belgelerinin renkli ya da siyah-beyaz çıktılarını
sınav günü yanlarında bulundurmak zorundadır. Belgenin ön ve arka yüzünde ÖSYM’ninbelirlediği bilgiler dışında herhangi bir yazı, resim, işaret vb. bulunmamalıdır. Sınava GirişBelgesi’ni (fotoğraf görünür bir şekilde) yanında bulundurmayan adaylar sınavaalınmayacaktır. Kimlik ve güvenlik kontrolleri ile salona giriş işlemlerinin zamanındayapılabilmesi için, adayların sınava girecekleri binanın kapısında sınavın başlama saatinden en az1 saat önce hazır bulunmaları zorunludur. Adayların sınava girecekleri binayı sınav günündenönce görmeleri yararlarına olacaktır. Adaylara Sınava Giriş Belgesi gönderilmeyecektir. Kurşunkalem, silgi, kalemtıraş, peçete ÖSYM tarafından temin edileceğinden, şeffaf pet şişe
içerisindeki su dışında hiçbir araç, gereç, içecek ve yiyeceği sınava gireceğiniz binayagetirmeyiniz. Sınava şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirsiniz.

DİKKAT:

Adayların kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir.Fotokopi belge vb. kabul edilmez. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanındabulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsabile sınavı geçersiz sayılacaktır.

23 Mar 2017 - 14:10 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.