Eğitimi Dört Duvarın Dışına Taşıyorlar

Mahmut-ikbal Büyükkırcalı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Öğrenciler Eyyübiye'de bulunan

Eğitimi Dört Duvarın Dışına Taşıyorlar
Video için play'e tıklayın

Mahmut-ikbal Büyükkırcalı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ‘Meslek lisesi öğrencileri ailelerimizle buluşuyor’ projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Öğrenciler Eyyübiye’de bulunan yaşlı bir çiftin evin ihtiyaçlarını karşıladı. Öğrenciler evin elektrik, su, boya ve yıkık yerleri tamir etti. Yaklaşık 2 yıldan beridir bu tür sosyal sorumluluk projelerini devam eden okul yönetimi ve öğrencileri ilçe Kaymakamlığı, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve esnafların da desteğini alarak bu tür çalışmaları sürekli devam ettirmenin çabasındalar. Evin bakımlarının yanı sıra evde eksik olan halı, yatak gibi ev eşyalarını da temin edildi.

‘Öğrencilerin ailelerle buluşması devam ediyor’

Okul Müdürü Muharrem Öner, “Geçen sene 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında mesleki ve teknik eğitim genel müdürlüğünün başlatmış olduğu ‘Meslek liseleri ailelerle buluşuyor’ projesi kapsamında projenin devamı olarak geçen sene de birkaç ailemizin evini onarıma gelmiştik. Bir tane de köy okulumuzun tadilatını yapmıştık. Bunun devamında bugün de burada bir çalışma yapıyoruz. Öğrencilerin ailelerle buluşması devam ediyor. Proje güzel oluyor öğrenciler severek katılıyor. İnşallah proje devam edecek” dedi.

‘Okul sadece dört duvar arasında değil’

Okul Müdür Yardımcısı Mahmut Elidağ, “Bizim öğrenciler buranın tesisatını yapıyor, plastik bölümündekiler boya yapıyor, ufak tefek kırıkların tamiratını yapıyor. Öğrencilerimiz yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar. Okul sadece dört duvar arasında değil bu şekildeki projelerle öğrenmiş oluyorlar” diye konuştu.

‘Öğrencilerimizi hayata sadece kitaplarda değil içinde olarak yaşıyorlar’

Biz meslek lisesi olarak öğrencilerimizin öğrendiklerini hayatta nerede kullanabileceklerini göstermek için bakanlığımız böyle bir projeyi başlattı.” Diyen Okul Müdür Yardımcısı Serap Barut, “4 ayrı bölümümüz var; plastik, elektrik, kimya ve laboratuvar bölümü. Plastik bölümü öğrencilerimiz badana işini yapıyor. Elektrik bölümü öğrencileri tesisat işini yapıyor. Kimya bölümü öğrencilerimiz okulda kendi ürettiğimiz sabunları, deterjanları ailelerimizle buluşturuyor. Böylelikle öğrencilerimiz vicdan ve merhamet olarak geliştikçe hem de ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarını gidermiş oluyoruz elimizden geldikçe. Öğrendikleri şeyleri sadece kitaplarda değil de hayatın kendi içinde öğreniyorlar. Bu da öğrencilerimizin her anlamda gelişmesine katkıda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

‘Bizlere destek olan birçok Urfa esnafı var’

Bakanlığımız başlattı bu projeyi geçen seneden beri devam ettiriyoruz.” İfadesini kullanan Barut, “Biz de böyle bir projenin başlamasını bekliyorduk. Bu da bizim için çok iyi oldu. Bu sene de aynı şekilde devam ettireceğiz. Bu ilk evimiz ama dönem boyunca devam ettireceğiz. Eyyübiye Kaymakamlığı ile işbirliğiyle çalışıyoruz. Geçen sene Eyyübiye Belediyesi ile işbirliği içerisindeyiz. Bugün buradaki çalışmalarımıza yardımcı olan birçok Urfa esnafı var. Alışverişe gittiğimiz zaman, projemizi duydukları zaman biz daha fazla verelim, para almayalım diyen işletmelerimiz oldu. Şunlar da bizim hediyemiz olsun diyen işletmelerimiz oldu. Hep birlikte bu projemizi devam ettirmeye çalışıyoruz” sözlerini kullandı.

‘Bu tür yaşam biçimlerini gördüğümüz zaman halimize şükür ediyoruz’

Okulun Kimya Bölümü Öğrencilerinden, Ramazan Aslan, “2 yıldır bu proje üzerinde çalışıyoruz. Okulda öğrendiklerimizi hayata faaliyet olarak göstermekteyiz. Biz de kendimiz çok iyi durumda değiliz ama buraya geldiğimiz zaman halimize şükür ediyoruz. Projenin devamının gelmesini temenni ediyoruz. Yardımın büyüğü küçüğü olmaz” dedi.

Yaşlılarımız anahtarları açmakta zorlanıyordu. Onlar için sensörlü lambalar taktık. Karanlıkta rahatlıkla lavaboya gidebilecekler. Evin elektrik işlerinin hepsini yapacağız” şeklinde konuştu.

‘Bu tür sosyal sorumluluk projeleri devam edecek’

“Meslek liselerimiz ailelerle buluşuyor programı kapsamında ilçemize bağlı Mahmut-ikbal Büyükkırcalı Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir ailemize ziyaretimiz kapsamında burada bulunuyoruz.” Diyen Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, “Burada evimizin elektrik, su, boya ve ufak tefek işleri karşılanıyor okulumuz tarafından. Bu projede görev alan okul idarecilerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de gerek kırsallardaki okullarımızın bakım onarımı gerekse sosyal sorumluluk projesinin devamını getiririz inşallah” şeklinde konuştu.

11 Mar 2019 - 13:34 - Eğitim

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.